avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... un fel de fals in acte??
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

un fel de fals in acte??

Pe data de 13 februarie am cumparat o masina de la un anumit domn din buzau,in luna martie,distinsul domn a primit o amenda pentru depasirea vitezei legale cu 50 km pe ora,fapt care atrage suspendarea permisului pe 90 de zile si amenda. Respectivul domn a completat recomandata cu numele ci CNP-ul meu si a trimis-o inapoi politiei.Eu nu sunt in Romania de la sfarsitul lunii februarie,permisul il avea deja suspendat pana la data de 23 martie. Am primit amenda prin posta la adresa din buletin! Amenda a fost retrasa si platita de catre o persoana din familie! Nu am de unde sa stiu daca permisul imi va fi suspendat pentru ca domnul A SEMNAT CU NUMELE MEU! Pot sa dovedesc data achizitionarii masinii si tot ce este legat de aceasta problema! Ajutatima va rog! Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 06:46, 8 Aprilie 2009
Faceti plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia. Aceste actiuni sunt scutite de taxe de timbru si timbru judiciar, fiind de competanta judecatioriei unde s-a constatat contraventia. Solicitati anularea procesului verbal pe motiv ca nu dumneavoastra ati savarsit aceea fapta, demonstrand cu contractul de vanzare -cumparare faptul ca la aceea data nu erati proprietarul masinii.
Si nu ar strica sa-l anuntati pe fostul proprietar ca a declarat in fals faptul ca dumneavoastra ati fi savarsit aceea contraventie.
evident daca mai sunteti in termen puteti fomrula plangere contraventionala impotriva procsului verbal de contraventie. termenul este de 15 zile.
de asemenea, puteti face plangere penala impotriva faptuitorului.

av zaharia f.
Doroftei Eusebiu a scris:

Pe data de 13 februarie am cumparat o masina de la un anumit domn din buzau,in luna martie,distinsul domn a primit o amenda pentru depasirea vitezei legale cu 50 km pe ora,fapt care atrage suspendarea permisului pe 90 de zile si amenda. Respectivul domn a completat recomandata cu numele ci CNP-ul meu si a trimis-o inapoi politiei.Eu nu sunt in Romania de la sfarsitul lunii februarie,permisul il avea deja suspendat pana la data de 23 martie. Am primit amenda prin posta la adresa din buletin! Amenda a fost retrasa si platita de catre o persoana din familie! Nu am de unde sa stiu daca permisul imi va fi suspendat pentru ca domnul A SEMNAT CU NUMELE MEU! Pot sa dovedesc data achizitionarii masinii si tot ce este legat de aceasta problema! Ajutatima va rog! Multumesc anticipat

Sa mor eu daca inteleg... ati avut acte de transmitere a proprietati masinii? Masina v-a fost predata? Cand? Daca da cum a savarsit el o fapta impotriva legii cu masina dumneavoastra (ca doar se trece nr. de inmatriculare in procesul-verbal)? Banuiesc ca doar a dat datele adevaratului proprietar si nu a semnat "cu numele" dumneavoastra... si de curiozitate personala de unde stiati ca avea permisul suspendat? Lucrati la SRI? :) 50 km pe ora intr-un loc unde era limitare de viteza sub cifra asta sau 50 km pe ora in plus fata de viteza admisa in zona?
Eu cred ca respectiva masina a fost prinsa in trafic facand o contraventie (probabil vreo camera fixa de-asta noua) si politia a trimis o adresa proprietarului care figura in acte prin care cerea sa arate cine a condus masina in data x... vechiul proprietar care inca figura in acte (probabil nu ati facut inca radierea) a aratat ca v-a vandut masina si a indicat binenteles datele dumneavoastra de identificare (nume, adresa, cnp si ce mai stia el)... daca nu ati condus dumneavoastra masina in data x trebuia sa informati politia cine a condus-o altfel se presupune ca proprietarul masinii a condus-o (dumneavoastra fiind proprietar din februarie si fapta fiind din martie daca am inteles bine), trebuia sa faceti plangere contraventionala in 15 zile de la comunicare cum bine s-a spus mai sus...
Puteti9 formula plingere impotriva procesului verbal si sa solicitati repunerea in termenul de contestatie facand dovada faptului ca nu ati luat cunostinta de contintul procesului verbal , facand dovada faptului ca nu ati fost in tara in perioada comunicarii acestuia .Pe fond , faceti apararile invocate si va urez succes .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 90 de zile chiose10 chiose10 sambata seara in apropiere de buzau am fost urmarit de un echipaj de politie...fara semnale acustice si luminuase....pur si simpplu asteptau sa fac cv...era in ... (vezi toată discuția)
Amenda pe numele meu la care nu am facut eu infractiunea mariusrau mariusrau m-am trezit cu o amenda de parcare ilegala pe numele meu la care nu am participat la infractiune sau nu am fost acolo la momentu realizarii procesului ... (vezi toată discuția)
Contestatie date eronate amenda bivojohn bivojohn [i][b]Buna seara[/b],[/i] Ieri in data de 05.12.2015 la ora 16:55, am fost oprit de catre un agent din cadrul Brigazi Rutiere, care nu era insotit la randul ... (vezi toată discuția)