avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie date eronate amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie date eronate amenda

Buna seara,

Ieri in data de 05.12.2015 la ora 16:55, am fost oprit de catre un agent din cadrul Brigazi Rutiere, care nu era insotit la randul lui de un alt coleg si sanctionat cu o amenda pentru depasirea limitei de viteza unde semnele de restrictie erau de 50 KM / h, eu avand 81 KM / h spuse de agentul de circulatie conform imaginilor radar. Nu contest semnele de circulatie care sunt puse !
Pe o distanta de 200m trebuie sa reduci de la 110 KM / h la 50 KM / h pentru ca in acolo in zona se afla o benzinarie si o vulcanizare. Va rog sa imi spuneti daca pot sa depun o contestatie pentru DATE ERONATE inscrise pe P.V ( Procesul Verbal )

Datele eronate fiind:
1. O cifra gresita la CNP ( in loc de 4700, el a scris 5700 )
2. Numarul auto scris in P.V ( Numarul masini " B-64-XEV ", el a scris " B-65-XEV "

Avand in vedere ca am domiciliul in BUCURESTI, iar eu am fost prins in judetul BUZAU, pot sa depun o cerere de contestatie ?!
P.S: Masina este pe firma cu numarul de inmatriculare " B-64-XEV ", iar eu nu pot face plata pe numarul " B-65-XEV " + ca amenda nu o pot trece pe firma din cauza greseli !
Aveti mai jos o poza cu P.V : [ link extern ]

Multumesc,
Ion
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:02, 6 Decembrie 2015
OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor
1. art. 17
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu.

2. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.(art.31 alin.1)

3. Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.(art.32 alin.1)
Buna ziua ,

plangerea poate fi depusa online ?

care sunt sansele ca PV sa fie anulat ?

daca a scis in PV ca am condus auto Peugeot in loc de a condus autoutilitara Peugeot Boxer
(model , marca sunt obligatorii ) se considera greseala ?
Plângerea poate fi trimisă prin orice mijloc de comunicare.

Dacă nu puteţi achita jumătate din minimul amenzii din cauza menţionării eronate a numărului de înmatriculare, înseamnă că aveţi şanse reale să câştigaţi o eventuală plângere împotriva procesului-verbal de contravenţie. Eroarea agentului v-a produs o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea actului sancţionator.

Lipsa acestei menţiuni este sancţionată de lege cu nulitatea relativă a procesului-verbal, anularea acestuia putând fi dispusă de către instanţă numai dacă s-a produs părţii o vătămare care nu poate fi reparată altfel. Citiţi mai jos decizia nr. XXII/2007 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, obligatorie pentru toate instanţele din România:
[ link extern ]

Nu vă duceţi în instanţă cu un model de plângere luat de pe net, ci discutaţi cu un specialist care să v-o întocmească. Lucrurile nu sunt chiar atât de simple pe cât par.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie cu data gresita mitriosca mitriosca Buna ziua, Ieri (11.10.2012) am fost surprins de un radar intr-o localitate cu 87 km/h unde restrictia de viteza este 50 km/h. Problema este ca dl Agent a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie in care numele a fost mentionat gresit mihai0888 mihai0888 In dimineata aceasta am fost surprins de un aparat radar cu 64 km/h in localitate si am fost oprit am fost sanctionat cu 2 puncte amenda in cuantum de 140 lei ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal de contraventie alina.t alina.t Ma confrunt cu o situatie foarte ciudata, cel putin pentru mine. La sfarsitul lunii aprilie m-a oprit un agent de politie pe raza localitatii Zlatna (jud. ... (vezi toată discuția)