avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie cu data gresita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie cu data gresita

Buna ziua,
Ieri (11.10.2012) am fost surprins de un radar intr-o localitate cu 87 km/h unde restrictia de viteza este 50 km/h.

Problema este ca dl Agent a gresit in 2 randuri data, acesta completand pe PV 11.08.2012 si in partea de sus si jos a PV-ului, nu am dat atentie, am semnat si am plecat.

Astazi am fost sa achit jumatate din valoarea contraventiei, insa doamna de la ghiseu m-a informat ca trebuie sa achit suma intreaga, adica 420 RON.

Consider ca nu am gresit cu nimic, doar ca am semnat precum primarul fara sa citesc procesul verbal.

Ma poate informa cineva daca merita sa fac contestatie ceva sau mai repede platesc suma intreaga si scap.

Mentionez ca eram la volanul unei masini de firma dotata cu GPS care poate sa confirme ca pe data de 11.08.2012, cum a trecut domnul agent, nici nu a fost pornita masina.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 16:41, 12 Octombrie 2012
Daca puteti dovedi faptul ca in data trecuta pe agent in PV masina in cauza nu se afla in locul unde ati savarsit fapta eu zic ca puteti face contestatie. Numai ca trebuie sa aveti in vedere ca termenul de depunere a contestatiei este de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de continutul lui, respectiv 11.10.2012
daca nu depuneti plangere trebuie sa platiti amenda intreaga.

depunerea unei plangeri in conditiile in care pe pv apare o data din august este tardiva, plangerea trebuie facuta in termen de 15 zile de la comunicare. daca depuneti plangere impotriva pv si dovediti cu inregistrarea gps ca nu ati circulat in data respectiva, politia poate trimite in instanta plansele foto cu inregistrarea vitezei din 11.10.2012 sau tineti cont ca legislatia permite politiei sa solicite identificarea unui conducator auto surprins incalcand regimul de viteza pe un sector de drum si tot la amenda se ajunge, pe care ati putea sa o platiti la 1/2.

avand in vedere ca vina va apartine iar eventualitatea de a se anula procesul verbal de contraventie era nula in conditiile in care data inscrisa pe procesul verbal era corecta problema cred ca se poate rezolva printr-o adresa la politia respectiva de corectare a datei emiterii procesului verbal ptr a putea achita 1/2 din amenda.






Multumesc.
Nu stiu daca pot dovedi ca agentul nu a fost in aceeasi comuna in urma cu 2 luni, dar pot sa dovedesc ca automobilul de firma nu a fost miscat in ziua aceea, m-am uitat a fost Sambata.

Oricum cred ca este putin probabil ca agentul sa fi fost in aceeasi comuna pe la aceeasi ora care este trecuta corect pe PV, iar PV-ul inteleg ca are regim special, numarul acestui PV ar trebui sa spuna de la sine ca nu avea cum sa fie intocmit cu 2 luni in urma.

Iar ceea ce ma intereseaza cel mai mult este daca merita deranjul sa fac contestatie sau mai usor achit intreaga suma, sau mai precis daca am sanse sa castig ceva prin acest demers, sa platesc jumatate din suma sau deloc.
solicitaţi judecătoriei locale, anularea P.V. anexaţi probe (GPS precum că dvs nu aţi condus autoturisme pe drumul public la acea dată, martori etc etc) Motivaţi că agentul a făcut presiuni asupra dvs de a semna etc etc Problema se va pune : cele 15 zile a dreptului dvs. de contestaţie (când aţi primit un exemplar al PV) şi cum vă explicaţi semnătura dvspe PV dar dvs contestaţi că NU AŢI CONDUS auto în acea zi şi ca atare NU aţi săvârşit NICIO încălcare a Legii invocate de poliţist. Sper ca m-aţi înţeles.

Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, actualizata Art.16 :
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
(11) In cazul contravenientilor cetateni straini, persoane fara cetatenie sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, in procesul-verbal vor fi cuprinse si urmatoarele date: seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent.
(2) Abrogat.
(3) Abrogat.
(4) Abrogat.
(5) In cazul in care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde si numele, prenumele si domiciliul parintilor sau ale altor reprezentanti ori ocrotitori legali ai acestuia.
(6) In situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal se vor face mentiuni cu privire la denumirea, sediul, numarul de inmatriculare in registrul comertului si codul fiscal ale acesteia, precum si datele de identificare a persoanei care o reprezinta.
(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
__________
Alineatele (2)-(4) au fost abrogate prin art. II din Legea nr. 357/2003.
Alineatul (11) a fost introdus prin art. unic pct. 3 din Legea nr. 526/2004.

Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
n53, utilizator
n53 a scris:

Motivaţi că agentul a făcut presiuni asupra dvs de a semna etc etc Problema se va pune : cum vă explicaţi semnătura dvspe PV dar dvs contestaţi că NU AŢI CONDUS auto în acea zi şi ca atare NU aţi săvârşit NICIO încălcare a Legii invocate de poliţist. Sper ca m-aţi înţeles.

Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.


chestia asta cu motivarea ca "nu eram eu ala care a semnat" si uite, o am martor pe bunica vecinului care biata de ea, e oarba si surda, nu mi se pare ok. am mai vazut pe forum pareri cu gasirea si adusul unor martori pe la procese unde se solicita anularea unui proces verbal de contraventie.

parerea mea este ca @mitriosca vrea sa isi achite amenda pentru contraventia pe care si-o recunoaste si intreaba daca va avea succes in demersul lui de anulare a procesului verbal. cred ca procesul verbal nu se va anula fiind vorba de o nulitate relativa si nu absoluta, data intocmirii este gresita si nu lipseste din pv. sfatul meu este sa solicite politiei o dovada prin care sa isi achite amenda la 1/2 luind in considerare inregistrarea video. cred ca este mai simplu asa. ce sa scrie in plangere? nu am condus in data de 11.08 dar am fost inregistrat cu viteza de 87 km/h in 11.10? poate sa conteste pv si sa solicite anularea acestuia iar politia ii va trimite acasa procesul verbal intocmit ptr data de 11.10.

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal de contraventie alina.t alina.t Ma confrunt cu o situatie foarte ciudata, cel putin pentru mine. La sfarsitul lunii aprilie m-a oprit un agent de politie pe raza localitatii Zlatna (jud. ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)