n53 a scris:
Motivaţi că agentul a făcut presiuni asupra dvs de a semna etc etc Problema se va pune : cum vă explicaţi semnătura dvspe PV dar dvs contestaţi că NU AŢI CONDUS auto în acea zi şi ca atare NU aţi săvârşit NICIO încălcare a Legii invocate de poliţist. Sper ca m-aţi înţeles.
Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.
chestia asta cu motivarea ca "nu eram eu ala care a semnat" si uite, o am martor pe bunica vecinului care biata de ea, e oarba si surda, nu mi se pare ok. am mai vazut pe forum pareri cu gasirea si adusul unor martori pe la procese unde se solicita anularea unui proces verbal de contraventie.
parerea mea este ca @mitriosca vrea sa isi achite amenda pentru contraventia pe care si-o recunoaste si intreaba daca va avea succes in demersul lui de anulare a procesului verbal. cred ca procesul verbal nu se va anula fiind vorba de o nulitate relativa si nu absoluta, data intocmirii este gresita si nu lipseste din pv. sfatul meu este sa solicite politiei o dovada prin care sa isi achite amenda la 1/2 luind in considerare inregistrarea video. cred ca este mai simplu asa. ce sa scrie in plangere? nu am condus in data de 11.08 dar am fost inregistrat cu viteza de 87 km/h in 11.10? poate sa conteste pv si sa solicite anularea acestuia iar politia ii va trimite acasa procesul verbal intocmit ptr data de 11.10.