avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie cu data gresita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie cu data gresita

Buna ziua,
Ieri (11.10.2012) am fost surprins de un radar intr-o localitate cu 87 km/h unde restrictia de viteza este 50 km/h.

Problema este ca dl Agent a gresit in 2 randuri data, acesta completand pe PV 11.08.2012 si in partea de sus si jos a PV-ului, nu am dat atentie, am semnat si am plecat.

Astazi am fost sa achit jumatate din valoarea contraventiei, insa doamna de la ghiseu m-a informat ca trebuie sa achit suma intreaga, adica 420 RON.

Consider ca nu am gresit cu nimic, doar ca am semnat precum primarul fara sa citesc procesul verbal.

Ma poate informa cineva daca merita sa fac contestatie ceva sau mai repede platesc suma intreaga si scap.

Mentionez ca eram la volanul unei masini de firma dotata cu GPS care poate sa confirme ca pe data de 11.08.2012, cum a trecut domnul agent, nici nu a fost pornita masina.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 16:41, 12 Octombrie 2012
ideea mea era următoarea: contravenientul a fost sancţionat netemeinic şi nelegal într-o zi/dată care nu corespunde realităţii şi dovedea cu GPS-ul autvehicolului, martori etc Darrr problema principală este a termenului legal de contestaţie de 15 zile.În opinia mea, este corectă şi bună de aplicat şi susţinerea dvs.-cyan. Totul depinde de opţiunea lui mitriosca, risc-pierdere, risc-posibil câştig.Apoi, nu poţi emite d-a Baba-Oarba P.V., anulări etc, adică pe bâjbuite : o fi asta, n-o fi asta e cealaltă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal de contraventie alina.t alina.t Ma confrunt cu o situatie foarte ciudata, cel putin pentru mine. La sfarsitul lunii aprilie m-a oprit un agent de politie pe raza localitatii Zlatna (jud. ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)