avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis 90 de zile

sambata seara in apropiere de buzau am fost urmarit de un echipaj de politie...fara semnale acustice si luminuase....pur si simpplu asteptau sa fac cv...era in jur de ora 11 noaptea.. dupa ce au mers in spatele meu timp de 2 localitati(loc 1 si loc 2) in care eu am mers cu 110 si 111 si am calcat o linie continua..am fost tras pe dreapta in loc 2
am fost sanctionat prin 2 procese verbale
in primul este specificat ca in loc 2 am condus cu 110 km la ora si am condus o masina fara pozitii pe spate
si ca concluzie sunt sanctionat cu amenda de viteza...amenda pt stopuri..si cu sanctiunea complementara de interzicere a dreptului de aq conduce pe o perioada de 90 de zile...si oprirea talonului pana la remedierea problemelor ... acest pv a fost semnat de care soferul masinii de politie la ora 22:50
in cel de al doilea este specificat ca am fost oprit in loc 1
si am condus cu 110 km la ora si ca am depasit pe linie continua
si din nou mii se suspenda carnetul pe o perioada de 90 de zile
proces verbal incheiat de copilotul soferului.la ora 10:53
cum este posibil sa mi se suspende carnetul de 2 ori in 3 minute....plus sa fiu sanctionat in loc 2 ca am trecut prin ambele loc cu viteza de 110 respectiv 111 ??
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 22:23, 31 Octombrie 2017
Puteti solicita reducerea suspendării carnetului la 30 zile si să sustineti testarea teoretică 13/15. Ținând cont că ati săvârșit doua contravenții: depășire pe linie continuă și depășire a vitezei legale cu mai mult de 50 km/h este posibil...
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
in regula.... dar intrebarea mea era daca este legal ceea ce au fa ut cei de la rutiera....prin faptul ca imi suspenda dreptul de a conduce 90 de zile pe 2 procese verbale doferiteGheorghe Florin a scris:

Puteti solicita reducerea suspendării carnetului la 30 zile si să sustineti testarea teoretică 13/15. Ținând cont că ati săvârșit doua contravenții: depășire pe linie continuă și depășire a vitezei legale cu mai mult de 50 km/h este posibil...

Da.
Da. Au procedat corect, conform legii.
Cele două contravenții savarsite de dvs au fost sancționate separat cu suspendarea carnetului conform prevederilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)
2 suspendari de permis in aceeasi luna in timpul dovezii de 15 zile lorenadragos lorenadragos Mi -a fost suspendat permisul in timpul unei depasiri de linie continua pentru 30 de zile si la o saptamana in timpul perioadei de 15 zile cu dovada am fost ... (vezi toată discuția)
Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)