avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 suspendari de permis in aceeasi luna in timpul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 suspendari de permis in aceeasi luna in timpul dovezii de 15 zile

Mi -a fost suspendat permisul in timpul unei depasiri de linie continua pentru 30 de zile si la o saptamana in timpul perioadei de 15 zile cu dovada am fost sanctionata iar cu suspendare permis pentru 90 de zile( aparatul radar a indicat 101 km la ora-fapt pe care vreau sa-l contest deoarece nu aveam peste 100 km la ora). Acum voi avea 4 luni permisul suspendat sau se va aplica pedeapsa de 90 zile ?
Cel mai recent răspuns: Cromatic , utilizator 23:31, 27 Iulie 2009
Cel mai bine este sa contestati ambele procese-verbale, dar numai daca aveti dovezi. La depasirea liniei continue au fost specificati martori in procesul-verbal, s-a notat nr. vreunui autoturism pe care l-ati depasit? Orice detaliu poate fi in favoarea dvs.
Normal fiecare fapta trebuie pedepsita separat, adica pentru depasirea liniei continue o pedeapsa, iar pentru depasirea vitezei legale alta pedeapsa. In cazul amenzilor aceasta este regula. Eu, spre exemplu, am dat doua amenzi intr-o zi.
Incercati sa luati, totusi, legatura cu un avocat si sa contestati procesele-verbale de contraventie.
"Pedeaspa urmeaza curand dupa vina"-"Culpa poena premit comes"

Cel putin din cele relatate de dvs.,este evident ca sunteti culpabila de producerea celor doua contraventii,nerespectand prevederile Codului Rutier.
In cazul in care vreuna sau ambele sanctiuni au fost data cu incalcarea legii sau nu respecta situiatia de fapt reala,puteti formula contestatie in termenul si in conditiile prevazute de lege.
lorenadragos a scris:

Mi -a fost suspendat permisul in timpul unei depasiri de linie continua pentru 30 de zile si la o saptamana in timpul perioadei de 15 zile cu dovada am fost sanctionata iar cu suspendare permis pentru 90 de zile( aparatul radar a indicat 101 km la ora-fapt pe care vreau sa-l contest deoarece nu aveam peste 100 km la ora). Acum voi avea 4 luni permisul suspendat sau se va aplica pedeapsa de 90 zile ?

Sfatul meu este sa contestati ambele sanctiuni contraventionale . Nu se stie de unde sare iepurele!:)
lorenadragos a scris:

Acum voi avea 4 luni permisul suspendat sau se va aplica pedeapsa de 90 zile ?

OG 2/2001cu modificari ulterioare
ART. 10
(1) Dacă aceeaşi persoană a săvârşit mai multe contravenţii sancţiunea se aplică pentru fiecare contravenţie.
(2) Când contravenţiile au fost constatate prin acelaşi proces-verbal, sancţiunile contravenţionale se cumulează fără a putea depăşi dublul maximului amenzii prevăzut pentru contravenţia cea mai gravă sau, după caz, maximul general stabilit în prezenta ordonanţă pentru prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.

coroborat cu:

HGR 1391/2006
ART. 214
(1) În cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin acelaşi proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă, fără ca aceasta să depăşească 90 de zile.
(2) Când o persoană căreia i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o faptă prevăzută cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce săvârşeşte, în perioada în care are drept de circulaţie, o nouă contravenţie pentru care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se aplică distinct perioade de suspendare pentru fiecare contravenţie.

Deci, ai 2 variante-120zile sau contestatie.
Dintre cele 2 variante eu as alege-o pe a treia adica: cerere pentru reducerea perioadei de suspendare cf. art. 104 OUG 195. Mi se pare cea mai comoda si cu sortii cei mai mari de izbanda in cazul tau (in cazul unei contestatii, daca ei vin cu poza in instanta tu cum demonstrezi ca n-ai avut 100 km/h?).
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
Cromatic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)
Salut tuturor, mi a fost suspendat permisul de conducere recent ... Mox223 Mox223 Salut tuturor, mi a fost suspendat permisul de conducere recent pe o perioada de 90 de zile dupa cum scrie in procesul verbal si dovada, fapta a fost ca am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)