avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua! As avea si eu o intrebare in ceea ce priveste succesiunea. Tatal meu a decedat in urma cu 4 luni, a fost singur la parinti. Intebarea mea ar fi: La ce mostenire am eu dreptul, mai avand un frate, atata timp cat toate bunurile imobile sunt in proprietatea bunicilor mei supravietuitori (parintii tatalui meu), mai mentionez faptul ca locuinta (casa) este facuta de parintii mei, dar proprietar este bunicul.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:42, 22 Octombrie 2010
Aveti dreptul la jumatate din bunurile patrimoniale ale tatalui dvs., cealalta jumatare revenindu-i fratelui.Problema este insa ca in masa succesorala vor intra doar bunurile in privinta carora era proprietar, ceea ce este pe numele bunicului veti culege la decesul acestuia, in numele tatalui dvs.
aveti dreptul la o cota parte din bunurile pe care le-a avut tatal dvs. in proprietate, dar dvs. spuneti ca tatal dvs. nu a avut nimic pe numele lui. Intr-o asemenea situatie nu aveti ce mosteni.
Mosteniti in cote-parti egale cu fratele dvs. bunurile care intra in masa succesorala , daca nu exista sot supravietuitor (mama , sotia tatalui ) .
Cat priveste situatia juridica a casei , va trebui sa probati in instanta cu martori sau orice alt mijloc de proba , faptul ca parintii dvs. au construit casa , dar pt asta aveti nevoie de un avocat competent.
aveti dreptul la toate bunurile mobile impreuna cu fratele si mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire soraya23 soraya23 Bunicii mei (parintii tatalui) au fost casatoriti aproximativ 15 ani. In 1990, bunicul meu a decedat, iar bunica mea s-a recasatorit. Barbatul cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)