avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... LIPSA IN CASERIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

LIPSA IN CASERIE

buna
numele meu este Georgiana si am lucrat la o firma de distributie lactate pe postul de facturista
raspundeam de incasari,de casa si am inceput sa ii dau bani imprumut sefului meu
in ianuarie suma a ajuns la 38.000 ron dar cei ce ma verificau mai departe nu ziceau nimic
seful meu mai este implicat in 2 chesti asemanatoare dar a scapat basma curata a fost iertat si facturista a fost data afara
din ianuarie ma sunat un angajat al firmei sa ma intrebe ce este cu acel sold si eu i-am spus ca este imprumutat sefului meu si el a zis sa fac cumva sa scap de sold
cum de la sefu nu reuseam sa mai scot nimic am inceput sa imi acopar singura minusu neoperand toate chitantele
el cerea in continuare si eu in continuare am inceput sa tai chitante
cand le operam stergeam cu corectorul data de pe ele si o complectam cu creionul
asta se intampla din ianuarie pana acum 2 saptamani cand a venit un control intern si le-am zis eu ce sa caute si cum sta treaba ca nu mai puteam sa modific
nu mai aveam timp de altceva
cert este ca nimeni nu a vazut acest lucru cu toate ca registrul este verificat din doua parti
singurele dovezi pe care le am sunt 3 dispoziti de plata facute de el si semnate pe sume de 500ron la termene scurte ca data intre ele si o inregistrare facuta de mine dar acolo este foarte putin
am inregistrat cand imi cerea sa ii dau o diferenta de bani deoarece sia gresit diurna si eu ii zic de ce sa va dau pentru ca oricum nu am vazut bani inapoi doar chitanta
el lua avans de 1000 sau 1500 ron la sf de luna sa plece in deplasare si niciodata nu isi facea decontul sa dea banii inapoi isifacea decontul astepta chitanta si nu vedeam bani inapoi spunand ca ii vad saptamana viitoare
de ce l-am acoperit?
de frica ca imi pierd serviciul la inceput pe urma de frica ca ma baga in puscarie firma eram constienta ca este raspunderea mea
de aceea am cumparat un ceas de birou cu camera ascunsa sa il prind ca incepuse sa imi dispara si bani si sa ceara in continuare
nu am apucat sa filmez mai mult deoarece m-am trezit cu controlul pe cap
nu stiam la cine sa apelez din firma pt ca seful lui il acoperea mereu cand facea cate o greseala si eu aveam impresia ca toti sunt mana in mana daca nimeni nu ma tragea la raspundere pt ce faceam cu registrul
cert este ca acuma este un minus de 158.000ron si seful lui ma tot suna si ma ameninta ca voi face puscarie
cred ca iar va scapa si eu fac puscarie
am nevoie de ajutor ca sunt nevinovata sunt mai naiva si mai proasta dar toate au facut la fel ca mine pt ca daca nu ii dai iti face viata un calvar
de ce nu a fost dat afara de la prima abatere
ce se va alege de mine
va rog sa ma ajutati cu un sfat
marti am convocarea disciplinara
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:24, 22 Octombrie 2010
Doamna, din pacate facand corectii pe facturi si neinregistrand suma reala in registrul de casa ati savarsit o infractiune care se numeste delapidare.
Nu trebuia sa faceti acele corectii pe chitante. Daca nu le faceati ati fi scapat c-un minus in gestiune.
Faptul ca ii seful lua banii nu are importanta in ceea ce priveste latura penala, doar ca are si el sanse sa fie acuzat de aceiasi infractiune in calitate de instigator.
Stiti foarte bine ca banii din casierie ies doar pe baza de dispozitie de plata completata si semnata in toate rubricile.
Angajati un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatii legat de minus casa ,predare primire sold skaliber skaliber > Buna ziua, > > am fost angajat din iulie 2008 pana in ianuarie 2009 pe postul de \"facturist > la o societate din pitesti ,pc de lucru cluj napoca > ... (vezi toată discuția)
Am spart ecranul unui aparat de pacanele-consecinte isabellelouison isabellelouison Buna seara. In ziua de joi, 27.10.2016, ora 21.00, am fost la o agentie de pariuri SuperBet. Am bagat 1300ron la pacanele, m-am enervat si am spart ecranul ... (vezi toată discuția)
Gestiune firma en-gros ContSters95382 ContSters95382 Sunt angajat la societate comerciala cu profil vanzari piese industriale, vanzari tip en-gros de 6 ani , pe postul de lucrator gestionar. La angajare nu am ... (vezi toată discuția)