avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestiune firma en-gros
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestiune firma en-gros

Sunt angajat la societate comerciala cu profil vanzari piese industriale, vanzari tip en-gros de 6 ani , pe postul de lucrator gestionar. La angajare nu am semnat nimic in legatura cu stocul de marfa existent, sold gestiune, sume de recuparat de la clienti si alte datorii. S-a facut inventar de mai multe ori faptic si scriptic, s-au gasit nereguli ( minus si plus fata de inregistrati ) , deoarece se mai vinde si fara factura, deci stocul din raft e unul si cel teoretic e altul, dar niciodata nu am semnat de primire a unui stoc de marfa, sold, etc. La angajare am fost 2 persoane la vanzari, cand a plecat a 2 persoana nu s-a facut inventar, suntem prieteni cu patronul si nu s-a pus problema depunerii de garantii, sume, etc. Sumele realizare din vanzari inregistrate in registrul de casa, soldul, se scade prin dispozitie de plata catre administrator, el teoretic incaseaza sume importante de bani cand soldul din casa creste. De mentionat e ca toate actele de contabilitate primara le face o persoana angajata pe o alta firma, persoana care nu are niciun contract cu firma unde lucrez eu, dar totusi lucreaza aici.Chei de la magazin avem 3 persoane, fiecare poate veni oricand in magazin sa vanda,etc. Acuma intrebarea e daca vreodata seful imi poate impune mie toata lipsa de gestiune care se poate gasi la un inventar ? eu neavand semnat nimic in acest sens, doar contractul de munca.
Nu va poate imputa daca nu exista stipulata in contractul de munca aceasta clauza. Cred ca ati facut referire mai sus cand ati scris "stocul teoretic", la stocul inregistrat in evidenta contabila.:)
da....stocul teoretic adica stocul contabil. Firma inca lucreaza pe vechile fise de magazie, unde e trecut fiecare reper cu intrari si iesiri la reperul respectiv. De exemplu in fisa pot sa am 50 buc/reper iar pe raft sa fie 1-2 bucati.
Din ceea ce ati scris nu e prea "roz" situatia in acea firma. Ceea ce ati descris mai sus referitor la practica adoptata de patron seamana a infractiune, anume evaziune fiscala. Aveti grija la un eventual control.
depinde de fisa cu sarcini de sevici.
daca ati fost angajat gestionar logic este sa raspundeti
@carmenmur
In ce conditii sa raspunda daca nu a preluat gestiunea pe baza unui inventar si a unui proces verbal, care erau obligatorii la acea data?

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu casierilor gabriela_R gabriela_R buna ziua . sunt noua nouta pe acest forum si m-am inscris pt ca am mare nevoie de ajutor .sunt casier intr-un magazin cu produse electrocasnice . la anumite ... (vezi toată discuția)
Cine este vinovat? bitu bitu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Sunt acuzat de delapidare,mentionez ca nu am avut niciodata fisa postului de casier sau gestionar si ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)