avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere din salariu casierilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere din salariu casierilor

buna ziua . sunt noua nouta pe acest forum si m-am inscris pt ca am mare nevoie de ajutor .sunt casier intr-un magazin cu produse electrocasnice . la anumite perioade se face inventarul . dupa ce se face inventarul se aduc la semnat foile de invantar si pe o foaie e trecuta suma care se retine din salariu . in magazin exista asistenti vanzari , sefi raioane si un sef . la inventare anterioare am semnat pr retinerea a 50 lei apoi 70 lei . dar acuma lipsa e cam .......no coment......250 ....lei..la salariul care este......si la asta no coment.....i-am spus de ieri contabolului ca eu nu smenez asa ceva , eu daca ies lipsa la casa nu-mi plateste nimeni . eu pun banii . si cica e gestiune comuna...pe naiba....vreau sa stiu legal daca este corect asa ceva , daca ar trebui sa mi se impuna si mie semnarea si retinerea din salariu ; eu nu primesc in gestijne nimic . eu doar stau la casa si fac facturi , nu ma deplasez in magazin . mai mult "seful" ameninta ca cine nu semneaza la evaluare i se trece un minus ( adica o penalizare de 10% ) . n-are decat . vreau sa vad pana unde se poate ajunge cu acest analfabet si incompetent . nu risc nimic pt ca eliberarea din functie ar fi o adevarat usurareeee !!!!!!!!!!! am cerut mai demult o copie a cartii de munca si scrie casier la functie . nu gestionar . vreau sa stiu daca legal . vreau sa stiu ce drepturi am . ma ajuta si pe mine cineva ???
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 13:48, 2 Octombrie 2009
Atata timp cat dvs nu sunteti gestionar, nu aveti legatura cu marfa decat ca o facturati si incasati banii pe ea nu ar trebui sa va afecteze lupsurile. Daca erau lipsa bani din casa dvs, atunci erati responsabila.
Dvs participati la inventare? Preluati marfa care vine in stoc, verificati avizele de insotire a marfii, etc?
Cred ca in primul rand este raspunzator seful de magazin si gestionarul.
Nu vreau sa sune eu stiu cum, dar din pix se pot scrie multe si banuiesc ca pe fluturasul de salariu nu apare retinerea facuta.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
buna seara . nu stiu daca pt functia de casier meseria de baza e gestionar . nu cunosc nomenclatorul de meserii . sefu' cica e gestiune comuna ...eu doar facturez . nu primesc in gestiune nimic si nu semnez nici un aviz . pe fluturas apare "retinere gestionari" . asta vreau sa stiu : daca sunt gestionar . oricum nu am semnat si nu semnez . astept raspunsuri de la oricine . multumesc
Si casierii pot face parte dintre salariatii cuprinsi intr-o gestiune colectiva. Cel mai bine v-ati lamuri citind legea 22/1969 si HCM nr.2230/1969 .
Dar orice retinere salariala se face doar in baza acordului expres al salariatului sau in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
Si apoi pentru retinere trebuie sa vi se elibere un inscris (chitanta). Ati primit asa ceva?
Se pare ca exista ceva nereguli la locul de munca.
de la cine sa primesc chitanta ????? apare doar pe fluturasi cand ni-i trimit ...sediul central nu e aici...

Alte discuții în legătură

Oprire bani din salariu, gestionar maryn.maryana maryn.maryana Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine... Am intampinat o problema la locul de munca. M-am angajat in luna iulie la o firma care detine magazine de ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
Gestiune loc de munca IoanaTdr IoanaTdr Buna seara Lucrez de 7 ani intr-un magazin ca vanzatoare.Cand m-am angajat nu am preluat nici o gestiune, si in primii 3 ani nu s-a facut deloc inventar desi ... (vezi toată discuția)