avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Radierea intreprinderii individuale registrul ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Radierea intreprinderii individuale registrul cometrului

Am cautat peste tot in forum:O....nu gasesc decat "pasii" de urmat pentru a deschide un 'ii'.:foottap:
Va rog sa ne spuneti,cei care stiu, ce implica, unde si cum se inchide o intreprindere individuala care nu a avut nici o activitate , se plateste doar impozit pentru ea:(...
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
nov1998, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 14:24, 24 Octombrie 2010
Pentru inchiderea II puteti fie apela la un avocat fie sa mergeti dv. personal la ONRC.Va trebui sa aveti asupra dv.stampila si toate documentele eliberate de ONRC la infiintare(Certificat de inregistrare, certificat constator si rezolutie) si va costa pana in 250 lei.
Buna ziua, doamna Cristina!
... si multumesc pentru raspunsul clar !
O "mica" problema-intrebare...
- daca nu exista posibilitatea ajungerii personal si/sau prin imputernicit la ONRC, poate fi macar suspendata acesta "ii" pentru a nu acumula in continuare impozite de achitat ? Printr-un e-mail sau o scrisoare?
Care ar fi procedura?
Multumesc!
Taxele legale pot fi achitate în numerar sau cu card bancar la casieriile ORC, precum şi cu mandat poştal, ordin de plată.
Dacă optati pentru transmiterea documentelor, care atestă înregistrarea în registrul comerţului a mentiunii de suspendare, prin poştă, se percepe un tarif aprobat prin ordin al ministrului justiţiei. Pentru suspendare aveti nevoie de doua formulare, pe care le descarcati de aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
Acestea completate, impreuna cu certificatul constatator de autorizare pe care trebuie sa-l aveti intre actele societatii le trimiteti prin posta la registrul comertului unde este inregistrata intreprinderea. Puteti sa purtati si o discutie telefonica cu seful de birou al registrului unde urmeaza sa depuneti documentatia, pentru a va da numarul de cont unde urmeaza sa depuneti banii aferenti inregistrarii mentiunii.
SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere punct de lucru secundar iclaudia19 iclaudia19 buna seara, ce acte imi trebuie la registru comertului pentru a inchide un punct de lucru secundar? la administratia financiara trebuie sa mai depun ceva? (vezi toată discuția)
Inchidere pfa gheocaiulian gheocaiulian Am infiintat PFA in ideea de a desfasura o activitate independenta. In cazul in care in aceasta perioada am fost angajat permanent al unei societati ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Sediu social just.rain just.rain Daca o firma isi muta sediul social dintr-un birou in altul, dar la aceeasi adresa (in aceeasi cladire), trebuie facute formalitati suplimentare (hot aga), sau ... (vezi toată discuția)