avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contibutie cas
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contibutie cas

in cazul in care nu am avut contract cu casa de asigurari de sanatate(si deci sunt pus in situatia de a plati contributia pe ultimii 5 ani +penalizari,)si ma angajez cu contract de munca la o societate comerciala,care sunt obligatiile ce imi revin mie?dar angajatorului?se mai face plata pe 5 ani?dar majorarile?trebuiesc platite inainte de angajare?de catre cine?
Cel mai recent răspuns: betis , utilizator 17:01, 5 Februarie 2008
Salut,
Eu din ianuarie 2005 nu mai am contract de munca si sunt asociat unic - administrator la un SRL. In toata aceasta perioada nu am fost asigurat si acum vreau sa fac acest lucru.
Intrebarea mea este - eu am avut vreun venit supus impozitului? Daca da, care a fost acesta? Daca nu, cum dovedesc ca in toata aceasta perioada nu am avut venit?
Deobicei, ce venit are asociatul unic ?
Asociatul unic primeste dividende, dar ala nu e venit profesional. Administratorul insa primeste o indemnizatie lunara, asa incat presupun ca ai avut venit. Daca nu ai avut, vei declara pe propria raspundere ca nu ai obtinut.
Merci frumos de raspunsul tau rapid, insa trebuie sa mai continui un pic si te rog sa ma ajuti.
Probabil ca am avut dividende (am avut probleme cu contabila) in fiecare din acesti ani, insa tu spui ca dividendele nu reprezinta venit profesional. Inteleg de aici ca pot declara ca nu am obtinut venit in aceasta perioada. In acest caz, inteleg ca trebuie sa platesc la Asigurari cotele pe ultimele 6 luni plus penalitati. Daca-i asa, ai idee cam la ce suma sa ma astept?
Presupunand ca am platit si am intrat in legalitate, eu raman in continuare asociat unic, fara carte de munca. Ce trebuie sa platesc lunar de acum inainte?
Daca ajung la declaratie, e suficienta una simpla sau trebuie trecuta prin notariat sau o iau de la Adm.Financiara?
Multumesc anticipat.
betis a scris:
inteleg ca trebuie sa platesc la Asigurari cotele pe ultimele 6 luni plus penalitati. Daca-i asa, ai idee cam la ce suma sa ma astept?

Stai putin, ca m-am grabit si eu. Ce suma ai primit ca dividende? Daca e mai mult de un salariu mediu brut pe tara, trebuia sa platesti contributia CAS.

Presupunand ca am platit si am intrat in legalitate, eu raman in continuare asociat unic, fara carte de munca. Ce trebuie sa platesc lunar de acum inainte?

Din nou, depinde de cuantumul dividendelor.

Daca ajung la declaratie, e suficienta una simpla sau trebuie trecuta prin notariat sau o iau de la Adm.Financiara?

Imi aduc aminte ca am semnat ceva acolo dupa ce am terminat facultatea, in orice caz nu am fost prin alta parte.
Am trimis un mesaj pe 'Mesaje private' si se pare ca nu a ajuns.
Poti sa-mi confirmi?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass iuliana.stanciu202 iuliana.stanciu202 Buna ziua, Am un SRL la care sunt asociat unic si conform legilor in vigoare la momentul respectiv nu am putut sa fiu si angajat ... asa ca nu am platit ... (vezi toată discuția)
Neplata asigurarii de sanatate AdinaMacovei AdinaMacovei Buna ziua! Eu nu mi-am platit asigurarea de sanatate de 2 ani de zile si nici nu am fost inregistrata la nicio casa de sanatate din Romania in acest timp. ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate POPURSU POPURSU Buna ziua, ma intereseaza si pe mine daca ma pot asigura la stat avand in vedere ca nu am fost angajat si prin urmare nu am avut niciodata asigurare la ... (vezi toată discuția)