avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Dubla impozitare la produsele de import?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Dubla impozitare la produsele de import?

Vreau sa cumpar un produs din afara UE, comandat pe internet, care costa 140$ cu taxe(TVA) incluse. Firma care trasporta coletul incaseaza pe langa costul coletului si vama si TVA-ul de 24% aferent tarii noastre. Este legal? Exista vre-o lege care sa interzica dubla impozitare?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 22:14, 24 Octombrie 2010
Este legal.
Daca e din SUA, taxele nu inseamna TVA, neexistand TVA in SUA. Tarile care aplica TVA aplica TVA 0 la export, deci trebuie sa clarificati cu cei de pe respectivul site ca eliberand invoice pe persoana straina fac export si nu trebuie sa aplice TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Cumparare/revanzare online firma neplatitoare tva iulian0507 iulian0507 buna ziua, vrem sa facem o firma neplatitoare de tva , unde sa re-vindem produse cumparate de pe un alt site unde avem un discount. singurul document al ... (vezi toată discuția)