avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa - conditii: spalator auto
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa - conditii: spalator auto

un individ fara pregatire profesionala (10 CLASE)si fara experinta (muncitor necalificat)poate sa-si deschida un pfa?ca obiect de activitate : spalatorie auto?
persoana fara studii si experinta, vrea un pfa pentru a face un contract cu o spalatorie auto care un doreste sa -i faca CMI si i-a propus acest contract pfa- srl
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
kathyalu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 13:40, 23 Octombrie 2010
- ca sa spele masinile - nu vad ce calificare ii trebuie. Si mai mult cine sa-l califice?
Pentru PFA s-ar putea sa aiba probleme, deoarece codul pentru spalatorie auto este : 4520 - Intretinerea si repararea autovehiculelor. Pentru acest cod trebuie sa prezinte un act de calificare( mecanic auto, tinichigiu auto etc) . Sfatul meu este sa-si deschida o intreprindere individuala, unde poate avea pana la 5 angajati, nu-i cere nimeni act de calificare pentru aceasta activitate iar regimul de plata a impozitelor este aproximativ ca la PFA. Detalii infiintare aici:
[ link extern ]
SUCCES!
Conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a avea statutul de persoana fizica autorizata sunt urmatoarele, potrivit legii:

•ai varsta de 18 ani;
•starea sanatatii iti permite desfasurarea afacerii;
ai pregatirea profesionala sau experienta profesionala necesara;
•nu ai fost condamnat penal pentru fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala;
•indeplinesti conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului, protectiei muncii si cerintele cu privire la protectia consumatorului pentru activitatea desfasurata, precum si normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata.

Calificarea profesionala sau, dupa caz, experienta pentru a obtine statutul de persoana fizica autorizata poate fi justificata prin:

•diploma, certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de invatamant preuniversitar sau universitar;
•certificatul de absolvire a unei forme de pregatire profesionala;
•certificatul de competenta profesionala;
•carnetul de munca, din care sa reiasa ca acesta a fost incadrat in munca pe o durata de minimum 2 ani in activitatea pentru care se solicita autorizarea;
•alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.
Trebuie retinut ca daca vrei sa deschizi o spalatorie auto ca PFA, nu poti face angajari de personal.
Vei spala singur masinile?
Cred ca mai indicat ar fi o Intreprindere Individuala (II) care are statut juridic asemanator PFA, dar poti sa angajezi personal.
Eu cred ca nu ati fost atenti la ce spune kathyalu. Firma X SRL care este o spalatorie auto nu doreste sa-l angajeze pe Ion cu carte de munca dar ii spune acestuia sa-si faca PFA. Chiar daca Ion ar avea pregatirea necesara, activitatea lui de pe PFA pentru firma X va fi reconsiderata dependenta si in cele din urma trebuie sa plateasca toate contributiile precum un salariat.
Popu a scris:

Eu cred ca nu ati fost atenti la ce spune kathyalu.

Eu cred ca nu ati urmarit de la inceput discutia.
Partea a doua a problemei "persoana fara studii si experinta, vrea un pfa pentru a face un contract cu o spalatorie auto care un doreste sa-i faca CMI si i-a propus acest contract pfa- srl" a atasat-o ulterior, deci raspunsurile de pana acum sunt valabile pentru prima parte a intrebarii.

Alte discuții în legătură

Drepturi legale alexarpad2003 alexarpad2003 Eu cu partenerul meu vreau sa deschidem o mica afacere pentru inceput. Vrem sa facem o firma cat mai mica dar sa avem drepturi legale amandoi ( 50 % - 50 % ) . ... (vezi toată discuția)
Pfa web design cineva2009 cineva2009 BUNA ZIUA AS VREA SA MI FAC PFA CU OBIECT DE ACTIVITATE WEB DESIGN. CARE AR FI ,CONCRET ,PASII DE URMAT , TAXELE SI IMPOZITELE CATRE STAT ? CAT COSTA IN ... (vezi toată discuția)
Unde ma adresez pentru infiintare pfa sau af? OleseaT OleseaT Buna ziua, Va rog sa ma ajutati: unde trebuie sa ma adresez pentru a-mi infiinta un PFA sau Asociatie familiala? (vezi toată discuția)