Eu cu partenerul meu vreau sa deschidem o mica afacere pentru inceput. Vrem sa facem o firma cat mai mica dar sa avem drepturi legale amandoi ( 50 % - 50 % ) . Ce ne recomandati ? Noi ne-am gandit la un PFA cu imputernicire pe celalalt. Care poate sa imi spuna care sunt costurile ? Vrem sa putem rupe facturi, sa fim platitori de TVA , sa putem face contracte de publicitate .Ce forme de impozitare sunt pe venit/profit ? Mentionez ca nu prea suntem in cunostiinta . Afacerea se va referi la un site de turism pe care oamenii isi pot pune cabane etc. Doresc mai multe detalii, mentionez ca nu detinem sediu.
PFA-UL este neplatitor de tva deci in cazul dvs cred ca va trebui sa mergeti pe infiintarea unui srl.
pfa-ul nu poate angaja personal pe cand srl-ul poate.
Conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a avea statutul de persoana fizica autorizata si astfel sa iti desfasori activitatea economica in mod independent, sunt urmatoarele, potrivit legii:
* ai varsta de 18 ani;
* starea sanatatii iti permite desfasurarea afacerii;
* ai pregatirea profesionala sau experienta profesionala necesara;
* nu ai fost condamnat penal pentru fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala;
* indeplinesti conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului, protectiei muncii si cerintele cu privire la protectia consumatorului pentru activitatea desfasurata, precum si normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata.
Calificarea profesionala sau, dupa caz, experienta pentru a obtine statutul de persoana fizica autorizata poate fi justificata prin:
* diploma, certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de invatamant preuniversitar sau universitar;
* certificatul de absolvire a unei forme de pregatire profesionala;
* certificatul de competenta profesionala;
* carnetul de munca, din care sa reiasa ca acesta a fost incadrat in munca pe o durata de minimum 2 ani in activitatea pentru care se solicita autorizarea;
* alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.
Pfa web design
cineva2009
BUNA ZIUA
AS VREA SA MI FAC PFA CU OBIECT DE ACTIVITATE WEB DESIGN. CARE AR FI ,CONCRET ,PASII DE URMAT , TAXELE SI IMPOZITELE CATRE STAT ?
CAT COSTA IN ... (vezi toată discuția)