avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transcriere......
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transcriere......

Salut all. As dori informati (utile) despre cum s-e desfasoara o transcriere, deci mai precis daca cumpar o casa ce documente sunt necesare ( si dacaactualul proprietar nu il are imobilul pe nume?) ,cum se desfasoara aceasta procedura. si aprox cat ma costa:)
Cel mai recent răspuns: bulvaif , utilizator 13:52, 25 Octombrie 2010
1. In calitate de cumparator nu trebuie sa aveti decat dovada ca sunteti cetatean roman si ca aveti banii.
2. Vanzatorul trebuie sa va prezinte un extras de carte funciara cate de cat recent scos (cateva luni) din care sa rezulte ca este proprietarul imobilului in cauza.
3. Mergeti cu vanzatorul sa vizitati imobilul, faceti cercetari, vedeti daca nu sunt probleme cu imobilul si daca merita pretul cerut.
4. Daca totul pare in regula prezentati-va impreuna cu cumparatorul in fata unui notar public. Pe durata tranzactiei, pana la intabularea d-voastra notarul va ordona blocarea cartii funciare si va redacta si autentifica contractul in temeiul caruia deveniti proprietar. E de preferat sa declarati suma reala la care faceti cumpararea si sa numarati banii in fata notarului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc pentru ajutor:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare garsoniera..risc? ellena7 ellena7 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsoniera in orasul \"A\" si imi este teama..deoarece vanzatorul, care are domiciliul in orasul \"B\" doreste sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare deea81 deea81 Buna seara! Bunica mea s-a decis sa imi vanda apartamentul ei. A fost la un notar si i s-a spus ca apartamentul valoreaza 100000 ron, pret pe care il accept. ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)