avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu postnatal

daca te angajezi cu 3 luni inainte de a naste, in ultimul an neavand ocupatie, poti beneficia de concediu pre si postnatal?
Cel mai recent răspuns: tano.vis , utilizator 13:43, 23 Octombrie 2010
Din OUG 158/2005:

Art. 2 - (1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal.
...
Art. 3 - Dreptul la concediile şi indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1) este condiţionat de plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate destinată suportării acestor indemnizaţii, denumită în continuare contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii.

Art. 7 - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate + conventie civila mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Lucrez cu conventie civila de 1 an, sunt insarcinata in prima luna si doresc sa va intreb daca, in aceste conditii, voi beneficia de concediu pre- ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului alexandra_03 alexandra_03 Sunt studenta in ultimul an la master si de 6 luni lucrez la o firma, beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului daca raman in risc maternal ? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal ancutica2220 ancutica2220 Buna ziua! Sunt insarcinata in 32 de saptamani. In curand voi semna un contract cu timp partial de lucru pe perioada determinata. Nu am cele 12 luni ... (vezi toată discuția)