sunt angajata din 17 martie am dreptul la concediu de odihna.in contrctul de munca e prevazut ca am dreptul la concediul de odihna 21 de zile .daca am dreptul la concediul anul acesta cate zile de concediu mi se cuvin.si un salariu pe cartea de munca de 600 lei.cite zile si cati bani mi se cuvin pe anul acesta?
Buna ziua. Aveti dreptul la 17 zile. Ca bani cam 463 lei brut, (depinde de zilele lucrate in ultimile 3 luni) asta daca nu aceti concedii fara plata, absente nemotivate, sau concedii medicale.
17 zile pana la finele anului.
am lucrat fara intrerupere.lucrez 3 zile program de 16 ore apoi liber 3zile si tot asa in total 240 ore
CO se acorda proportional cu perioada lucrata ... din 17 martie si pana in prezent ... nu conteaza numarul de ore pe care l-ati lucrat.
Aveti dreptul la 17 zile de CO...
Nu sunt de acord cu @eduard care a scris:
Ca bani cam 463 lei brut, (depinde de zilele lucrate in ultimile 3 luni) asta daca nu aceti concedii fara plata, absente nemotivate, sau concedii medicale.
In ceea ce priveste retribuirea concediului de odihna aceasta se face conform:
CCMUNN art 59. -
(1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii vor primi o indemnizaţie ce reprezintă media zilnică a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(2) Indemnizaţia de concediu nu poate fi mai mică decât salariul de bază, sporul de vechime şi indemnizaţia pentru funcţia de conducere, luate împreună, corespunzător numărului de zile de concediu.
Ca atare, dumneavoastra realizand venituri peste salariu de baza, datorita orelor suplimentare, veti avea o medie a veniturilor lunare de peste 1,80 ori fata de salariu de baza si indemnizatia de concediu in consecinta. Chiar daca ati fi avut concedii fara plata, absente nemotivate, sau concedii medicale indemnizatia de concediu de odihna nu putea fi mai mica decat retributia de baza raportata la numarul de zile de co.
In consecinta daca aveti o medie de 240 de ore pe ultimile trei luni,indemnizatia bruta pentru 17 zile de concediu va fi de aprox. 880 lei.