Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →
Fantastic; iar am deranjat si zau ca n-as fi vrut mai ales ca nu am nimic de etalat aici ci discutam de niste principii generale!
1).-cand vorbim de CCMNN vorbim doar pentru unde este aplicabil.
2).-nu pot sa cred ca CCMNN poate fi mai putin avantajos decat Codul muncii
3).-CCMUNN da inpresia ca ofera mai putin tocmai pentru faptul ca este acoperitor la art. 59 alin.(1)
4).-alin.2 al art.59 nu arata modul de calcul al indemnizatiei de co ci limita inferioara a valorii ei el neputand fi aplicat de sine statator, caci alin.1 nu s-ar aplica niciodata
5)-CCMUNN se refera la total venit realizat (tocmai aici este avantajul negocierii lui fata de Codul muncii), inclusiv spor pentru munca suplimentara
6).-expresia "reprezinta media zilnica a veniturilor din ultimele trei luni" nu lasa niciun moment impresia ca ar limita la o anumita categorie de venit
7).-am vazut de atate ori postat pe acest forum expresia "unde lege nu discerne nici noi nu trebuie sa discernem" si nu inteleg de ce nu mai este valabila si in cazul asta
e
t
c
......
In acest context, cred ca Rosu Gheorghe are dreptate in detrimentul lui Cornel Vasile, adica indemnizatia pentru concediul de odihna se calculeaza ca medie a tuturor veniturilor realizate in ultimele trei luni (inclusiv ore suplimentare, prime, etc.).
:rtfm:
~ final discuție ~