avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la concediu de odihna anul acesta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la concediu de odihna anul acesta

sunt angajata din 17 martie am dreptul la concediu de odihna.in contrctul de munca e prevazut ca am dreptul la concediul de odihna 21 de zile .daca am dreptul la concediul anul acesta cate zile de concediu mi se cuvin.si un salariu pe cartea de munca de 600 lei.cite zile si cati bani mi se cuvin pe anul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 27 Octombrie 2010
rosu gheorghe a scris:

Fantastic; iar am deranjat si zau ca n-as fi vrut mai ales ca nu am nimic de etalat aici ci discutam de niste principii generale!
1).-cand vorbim de CCMNN vorbim doar pentru unde este aplicabil.
2).-nu pot sa cred ca CCMNN poate fi mai putin avantajos decat Codul muncii
3).-CCMUNN da inpresia ca ofera mai putin tocmai pentru faptul ca este acoperitor la art. 59 alin.(1)
4).-alin.2 al art.59 nu arata modul de calcul al indemnizatiei de co ci limita inferioara a valorii ei el neputand fi aplicat de sine statator, caci alin.1 nu s-ar aplica niciodata
5)-CCMUNN se refera la total venit realizat (tocmai aici este avantajul negocierii lui fata de Codul muncii), inclusiv spor pentru munca suplimentara
6).-expresia "reprezinta media zilnica a veniturilor din ultimele trei luni" nu lasa niciun moment impresia ca ar limita la o anumita categorie de venit
7).-am vazut de atate ori postat pe acest forum expresia "unde lege nu discerne nici noi nu trebuie sa discernem" si nu inteleg de ce nu mai este valabila si in cazul asta
e
t
c

Nu trebuie sa ne rastalmaciti raspunsurile ... Codul Muncii are anumite prevederi imperative de la care nimeni nu poate deroga , nici macar CCMN .. daca va bazati asa de mult pe CCMN , atunci acesta de ce nu are si prevederi pentru protectia liderilor de sindicat?

Daca cineva are un alt punct de vedere fata de dvs nu inseamna ca l-a deranjat raspunsul dat de catre dvs.
Pentru o mai buna informare
Codul muncii
Art. 145. - ”(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

In acest articol intr-adevar Codul muncii are prevederea imperativa: "nu poate fi mai mica" deci poate fi egala s-au mai mare asa cum logic in limba romana se subantelege (pentru unii "nu poate fi mai mica inseamna egala!?!?":sorry:).

Pentru sindicate exista o lege speciala (Legea 54/2003)...pacat ca nu se aplica!!

"Lupta pentru ceea ce crezi si vei dobandi pacea sufletului"
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Intradevar, in anumite aspecte, dar in special la drepturile salariatilor, Codul Muncii stabileste anumite limite minime. Prin contractele colective incheiate se pot obtine conditii mai avantajoase pentru salariat, dar niciodata mai putin decat ce e stabilit in Codul Muncii (contract versus lege).

In acest context, cred ca Rosu Gheorghe are dreptate in detrimentul lui Cornel Vasile, adica indemnizatia pentru concediul de odihna se calculeaza ca medie a tuturor veniturilor realizate in ultimele trei luni (inclusiv ore suplimentare, prime, etc.).
:rtfm:
Iulian Manea a scris:

......
In acest context, cred ca Rosu Gheorghe are dreptate in detrimentul lui Cornel Vasile, adica indemnizatia pentru concediul de odihna se calculeaza ca medie a tuturor veniturilor realizate in ultimele trei luni (inclusiv ore suplimentare, prime, etc.).
:rtfm:

Cred ca discutia purtata era despre altceva si nicidecum despre cum se calculeaza indemnizatia de CO ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul concediu odihna kadett kadett Avand in vedere art.145 din CM si 59 din CCMUNN intrebarea este ce se intelege prin veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat ... (vezi toată discuția)
Sporuri cu caracter permanent - art 145 din codul muncii alcibiade alcibiade Cum se interpreteaza din punct de vedere juridic aceasta exprimare a legiuitorului - '' sporuri cu caracter permanent '' in momentul efectuarii calculului ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de concediu samir69 samir69 In CCM colectiv avem cuprins la capitolul salarizare urmatorul articol;Salariul cuprinde -salariul de baza ,sporuri(Spor de ore de noapte,spor de sambata ... (vezi toată discuția)