avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la concediu de odihna anul acesta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la concediu de odihna anul acesta

sunt angajata din 17 martie am dreptul la concediu de odihna.in contrctul de munca e prevazut ca am dreptul la concediul de odihna 21 de zile .daca am dreptul la concediul anul acesta cate zile de concediu mi se cuvin.si un salariu pe cartea de munca de 600 lei.cite zile si cati bani mi se cuvin pe anul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 27 Octombrie 2010
Atentie rosu Gheorghe
2) Indemnizaţia de concediu nu poate fi mai mică decât salariul de bază, sporul de vechime şi indemnizaţia pentru funcţia de conducere, luate împreună, corespunzător numărului de zile de concediu.
Orele suplimentare nu sunt sporuri permanente!!!!!!!!

Codul muncii si legi anexe
Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu. (O.U.G. nr. 65/2005)
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
eduard_ a scris:

Atentie rosu Gheorghe
2) Indemnizaţia de concediu nu poate fi mai mică decât salariul de bază, sporul de vechime şi indemnizaţia pentru funcţia de conducere, luate împreună, corespunzător numărului de zile de concediu.
Orele suplimentare nu sunt sporuri permanente!!!!!!!!

Nu incepeti meciul cu "repriza a doua"
"indemnizatia de concediu" cu care incepe alin.2 este cea calculata la alin. 1 care nu face nicio alta precizare, ea fiind "indemnizaţie ce reprezintă media zilnică a veniturilor din ultimele trei luni ........".
Vedeti ca s-a mai dezbatut subiectul pe acest forum!....unde legea nu face deosebire nici noi nu trebuie sa facem.

Atunci stiti in ce raport se afla Codul muncii cu CCMUNN ?
Codul muncii este lege organica de la care se pleaca in negocierea Contractului colectiv de munca la nivel national si clauzele din Codul muncii sunt minimele de la care se pleaca in negocierea lui.
rosu gheorghe, utilizator
V-am citat exact din codul muncii care specifica CLAR ce venituri intra in baza de calcul !!!!!!!!!!!!!!!!

Codul muncii
Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
ContSters145137, utilizator
Codul muncii
Art. 40. -

(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:

c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

Vedeti ca totusi Codul muncii fixeaza limita minima (care nu poate fi mai mica) mai mare poate fi daca este prevazut in contracte colective de munca .
rosu gheorghe, utilizator
Postez ultimul mesaj.
Codul muncii vine cu, clarificarea exacta care sunt sporurile ce sa iau in calcul.

alte explicatii sunt de prisos.............

Alte discuții în legătură

Baza de calcul concediu odihna kadett kadett Avand in vedere art.145 din CM si 59 din CCMUNN intrebarea este ce se intelege prin veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat ... (vezi toată discuția)
Sporuri cu caracter permanent - art 145 din codul muncii alcibiade alcibiade Cum se interpreteaza din punct de vedere juridic aceasta exprimare a legiuitorului - '' sporuri cu caracter permanent '' in momentul efectuarii calculului ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de concediu samir69 samir69 In CCM colectiv avem cuprins la capitolul salarizare urmatorul articol;Salariul cuprinde -salariul de baza ,sporuri(Spor de ore de noapte,spor de sambata ... (vezi toată discuția)