avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Care este forma juridica de societate cea mai ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Care este forma juridica de societate cea mai avantajoasa?

Doresc pentru a deschide un magazin de produse naturiste.
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 18:15, 24 Octombrie 2010
Eu cred ca PFA. Nu aveti nevoie de contabil , tineti evidenta doar in partida simpla , puteti totusi angaja personal , si nu trebuie sa platiti impozitul forfetar, sau alte asemenea dari.
Ar fi si varianta SRL , dar costurile sunt mult mai mari , si controalele mai dese :D
Atentie.
Pfa sistem real presupune o evidenta contabila ceva mai detaliata si o sa aveti nevoie de unele sfaturi din punct de vedere contabil, asta daca dumneavoastra nu le aveti deja.
Ca PFA aveti limitari in ceeace priveste angajarea.Cel mai avantajos este se va deschideti o intreprindere individuala . Studiati si OUG 44/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varianta cea mai bune e...? zimbrul68 zimbrul68 Intentionez sa-mi deschid un mic magazinas. Nu am inca firma si nu stiu ce tip de persoana juridica sa aleg. Am inteles ca cele mai uzitate sunt PFA, Asoc. ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala si srl? mihai_dmc mihai_dmc Buna ziua, Datorita impozitarii excesive ma gandesc sa imi deschid, pe langa SRL si o Intreprindere Individuala. Am tot cautat pe internet, am citit legea, ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl si infintare intreprindere individuala ana & maria ana & maria as vrea sa deschid o intreprindere individuala dar nu prea stiu cu ce se maninca. am citit oug 44/2008 dar nu prea sunt lamurita - o intr.individuala poate ... (vezi toată discuția)