am despus personal o cerere de chemare in instanta , m-am prezentat singur la primul termen, firma parata nefiind reprezentata de nimeni si judecatoarea mi-a spus ca trebuie recitat reprezentatntul firmei parate. dupa cateva zile sun sa vad cand e noul termen de judecata. aflu cu stupoare ca a fost respinsa cauza pe exceptia prematuritatii.
Depuneti o cerere pentru studierea dosarului in care sunteti parte la arhiva instantei unde ati introdus actiunea.
O sa mai dureze pana se redacteaza redacteaza sentinta, dar o veti primi pe adresa duumneavoastra in orice caz. (sau se va comunica la locul indicat de dvs. in cuprinsul cererii de chemare in judecata).
Incercati sa intrati pe portalul instantelor, selectati instanta pe care ati investit-o cu cererea de chemare in judecata, introduceti numarul dosarului, vedeti ce s-a consemnat acolo.
Mai puteti merge la arhiva instantei respective si sa consultati condica de sedinta. Vedeti ce s-a consemnat si acolo.
Motivarea sentintei o veti gasi in cuprinsul acesteia.
Portalul instantelor la care am facut referire este portal.just.ro, cum a precizat si colegul.
Dupa 6 luni de la depunerea actiunii, pe 22 ian am avut primul termen. Mi s-a respins cauza. Dupa inca 4 luni am primit prin posta si motivatia.
Fiind vorba despre o cauza intre mine , persoana fizica si o firma , pers juridica, instanta zica ca e musai sa se judece dupa legea comerciala.
In speta, mi s-a respins cauza pe exceptia de prematuritate, adica nu am depus la dosar dovada concilierii directe.
Acuma, eu depusesem la dosar o hartie de la OPC prin care descriam ce pretentii am, din ce cauza solicit restituirea avansului dat si firma in cauza mi-a semnat si stampilat ca e de acod cu restituirea avansului dat pe hartia respectiva.
Totusi, se pare ca aceasta hartie nu tine loc de conciliere.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa fac recurs pe motiv ca nu e nevoie de conciliere , eu fiind un simplu cetatean, sau mai bine fac conciliere si il dau din nou in judecata? Care e mai rapida din cele 2 variante si care are cele mai mari sanse de reusita?