avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... AM NEVOIE DE AJUTOR , URGENT
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

AM NEVOIE DE AJUTOR , URGENT

am facut o mare greseala din mila prosteasca, infiintand pentru o cunostinta, o societate ( comert cu amanuntul) . Sunt unic asociat si administrator , iar cunostinta are doar procura de administrare, insa in procura nu este mentionat ca aceasta persoana va raspunde intr-un fel.
De 2 ani incerc sa-i cesionez soc acestei persoane, dar aceasta a inventat tot felul de motive , de promisiuni etc, si tot pe numele meu este.( mentionez ca desi eu sunt adm si unic asociat, eu nu am luat macar 1 ban, iar in afara de actele de constituire a soc, nu am mai semnat nici un act)
Saptamana asta am aflat de la Finante ca soc are datorii de 23142 de lei , si ca i s-a pus sechestru pe bunuri , bunuri ce vor fi scoase la licitatie luna viitoare. valoarea bunirilor evaluate , nu acopera nici macar jumate din datorie. Mi s-a spus ca daca se va plati o parte din datorii, presupun ca minim 5000 lei( bani deca eu dispun nici macar 10% acum) , licitatia se poate amana
Singura mea solutie ar fi fost sa concediez si sa scot din drepturi acea persoana si sa ma ocup eu in continuare de soc pana achit datoriile, insa nu am facuto. Desi eu sunt administrator, investitia este a celei cunostinte, care si chiar daca nu poate demonstra , stiu ca nu va ceda usor, insa in situatia de fata singura solutie sa o scot din drepturi si sa ma ocup eu.
Prostia cea mai mare abia acum urmeaza , pe langa faptul ca nu stiu nimic de bilanturi si probabil multe alte datorii etc, nu am nici un act original al soc si nici stampila.Nu sunt credite bancare , s-a lucrat prin banca doar cu bilete la ordin ,
Intrebarea mea este: in situtia de fata ce trebuie sa fc sa nu mi se puna sechestru pe marfa, cum sa negociez sa aman cat mai mult licitatia , la ce datorii trebuie sa ofer intaietate?
Sunt sigura ca nu am fost foarte explicita ,dar situatia asta ma depaseste , dar va rog frumos , ajutati-ma , orice sfat e bine venit .
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ama_200690 , utilizator 20:30, 25 Octombrie 2010
Trebuie sa scapati de acea persoana.
Trebuie sa achitati macar o parte din datorie.
Cei de la finante au nevoie de bani.
Puteti incerca sa discutati cu ei.

avocat Claudiu Lascoschi
In locul dvs. as consulta un lichidator judiciar.
Dvs. dupa cat se pare nu aveti nici experienta nici cunostintele necesare pt a rezolva o astfel de situatie. Sumele despre care faceti vorbire, s-ar putea sa trebuiasca platite, s-ar putea sa nu trebuiasca, dvs. nu stiti de unde provin. Probail pot fi contestate, compensate, sau rectificate. Dar pentru a face aceste acte de administrare trebuie sa stiti foarte bine ce faceti .In plus , de unde stiti ca societatea nu are sume de incasat de la creditori , mult peste valoarea debitelor? Sau poate contracte in derulare, ?
Parerea mea este in pirmul rand sa luati legatura cu contabilul sa va expuna situatia firmei,sa va confruntati cu situatiile depuse la adm.financiara,sa vedeti exact cum stati si sa nu mai asteptati nici o clipa.Eu cred ca oricum ati tergiversat situatia cam mult.Nu sunt avocat de meserie,dar ma gandesc ca o plangere penala pe abuz de incredere..astept sa isi expuna parerile colegii care sunt de profesie.Nu mai amanati nici o clipa,revocatii drepturile.Mergeti la finante si incercati sa faceti reesalonare de plati.Procura pana la ce data era valabila?
Da, o discutie cu contabilul ar fi deosebit de utila, mai ales ca are legatura directa si cu cei de la finante.
Lichidator judiciar nu cred ca are sens sa consulte intrucat tot avocatul este cel care ii scoate din incurcaturi pe debitori.
Lichidatorul deocamdata nu are competente deoarece nici nu s-a deschis procedura.

avocat Claudiu Lascoschi
intr-adevar nu am nici experienta si nici cunostinte pentru rezolvarea acestei situatii...si ce este mai tragic nici bani
Persoana imputernicita , se pare ca mi-a ascuns multe ,
abia am reusit sa aflu cine tine contabilitatea societatii , si maine urmeaza sa ma duc sa cer mai multe detalii contabilului despre adv situatie a soc, la fel urmeaza ca maine sa merg si la finante, la banca sa ii anulez imputernicirea facute pentru aceasta persoana ( desi nu poate fc nimic , pt ca deja este fc oprire pe cont ), si de asemenea sa vb cu un notar , sa vad cum pot anula aceea procura care este fc pe o perioada nedeterminata.

Alte discuții în legătură

Datorii la finante mostenite de la parinti PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cumva in urmatoarea pb: tatal meu a decedat, iar eu am mostenit un imobil care are pus sechestru de catre finante pt datorii ... (vezi toată discuția)
Masina girata cordis claudia cordis claudia va rog sa ma lamuriti daca un autoturism este girat la banca apoi este pus pe el sechestru asigurator de catre finante,cine are intaietate asupra lui?la banca ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca radube radube Am o firma care in momentul de fata are datorii numai la banca, o linie de credit.Afacerea merge sigur spre faliment.Am o casa cu care am girat linia de ... (vezi toată discuția)