Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cumva in urmatoarea pb: tatal meu a decedat, iar eu am mostenit un imobil care are pus sechestru de catre finante pt datorii in valoare de 53000 lei. Aceste datorii au fos facute pe persoana juridica, iar cand firma tatalui meu s-a lichidat, acestea au fost trecute de pe pers juridica pe pers fizica. De ce trebuie eu sa platesc acum la stat aceasta suma, daca eu nu am avut de-aface sub nici o forma cu firma tatalui meu, deci nu le-am facut eu. Si mai mult nu am de unde sa platesc o asa suma, imensa. Cum pot face sa nu platesc aceasta suma sau sa platesc o suma mult mai mica?
VA ROG AJUTATI-MA!!!
Atunci cand mostenim pe cineva, masa succesorala cuprinde atat activ ( bunuri) cat si pasiv ( datorii).
Daca renuntati la succesiune, deveniti strain de aceasta si creditorii tatalui dvs. nu se mai indreptau impotriva dvs.
Aveati posibiltatea acceptarii sub beneficiu de inventar, asta insemnand ca acesti creditori nu puteau sa se indrepte decat asupra bunurilor defunctului, nu si ale dvs. personal.
Daca ati apucat sa acceptati mostenirea pur si simplu, veti plati datoriile si din banii dvs., creditorii fiind in drept sa va execute silit si bunurile dvs proprii, peste valoarea obtinuta din vanzarea la licitatie a imobilului pana la congruenta cu datoriile existente.
Inceracti sa mergeti la un avocat cu toate actele pe care le aveti.
Macar sa stiti daca aveti sau nu o sansa, sau ce va urma.
E posibil sa va fie pusa poprire pe salariu, ceea ce inseamna ca toata vita veti plati acea datorie imensa.
Executare silita
mtudoran
Tatal meu a contractat un credit de nevoi personale fara girant si coplatitor.In urma decesului am primit somatie de plata pe numele tatalui precum si ... (vezi toată discuția)