avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... datorii la banca
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

datorii la banca

Am o firma care in momentul de fata are datorii numai la banca, o linie de credit.Afacerea merge sigur spre faliment.Am o casa cu care am girat linia de credit.Pot sa fac ceva in asa fel incat sa nu trebuiasca sa vand casa?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 14:49, 30 Septembrie 2010
Ar trebui sa consultati un avocat pentru a intelege exact ce probleme pot exista in concret.
De principiu, societatea datoreaza banii si nu dvs. in calitate de persoana fizica.
Insa situatia juridica se poate schimba in functie de mai multe aspecte...

avocat Claudiu Lascoschi
Sa inteleg ca, dvs sunteti administratorul societatii debitoare la banca. Ati garantat linia de credit acordata firmei cu casa proprietatea dvs si nu a societatii. In aceasta situatie, daca nu va onorati datoria legata de credit, banca va va executa silit garantia. Oricum, pana nu se achita creditul integral, nu se poate ridica ipoteca de pe casa respectiva, asa ca, este mai greu de crezut ca, puteti vinde dvs casa inainte ca banca sa o execute silit. La o executare silita, banca va organiza o licitatie si daca nu valorifica din prima sedinta de licitatie casa, la cea de-a doua va scadea pretul cerut la valorificare cu cca 25% fata de prima strigare.
Acelasi lucru se intampla chiar daca imobilul este pe numele dvs, ca persoana fizica, chiar daca este a firmei, adica este inregistrata in contabilitatea sa, avand valoare de inventar.
Va recomand, in masura in care va permiteti, sa contractati dvs, ca persoana fizica un imprumut pentru nevoi personale si sa lichidati acea linie de credit, apoi sa radiati ipoteca constituita. Astfel, nu va mai fi nevoie ca banca sa va vanda casa, iar dvs veti achita imprumutul nou facut pentru nevoi personale, pentru care banca nu cere justificarea banilor, ca la creditele pe obiect.
Asadar, mult succes.:thumbup:
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)
Intrebare LEONARD67 LEONARD67 daca intru in faliment si am si o linie de credit la banca in valoare de 75.000 ron ce se intampla cu linia de credit? (vezi toată discuția)
Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)