avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistarari contabile in domeniul de prestari ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistarari contabile in domeniul de prestari servicii in constructii

o firma se ocupa cu pompare de beton. cumpara betonul, face pompare si factureaza impreuna servici +beton(nu lucreaza cu adaos). ce cont folosesc pt inregistrarea betonul cumparat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: aniko85 , utilizator 20:35, 24 Octombrie 2010
371 la cumparare si 707 la vanzare.
eu am pus direct pe cheltuiala adica 607, 707 si pretsari de servicii(pompare beton )la 704
asa nu e corect?
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
aniko85, utilizator
Betonul este o marfa pe care dvs o cumparati cu scopul de a o vinde.Nu este corect sa folositi direct ct 607,vedeti functiunea acestui cont si sigur va veti lamuri. Monografia contabila este urmatoarea:
- aprovizionare beton : %371 si 4426=401 si 371=4428
- vanzare beton : 411 = % 707 si 4427
- prestare servicii-pompare : 411 = % 704 si 4427
- descarcare gestiune de marfuri : % 607 si 4428=371.
Ct 4428 intervine datorita faptului ca dvs trebuie sa faceti NIR-ul cu pret de vanzare care , in acest caz ,este acelasi cu pretul de achizitie plus TVA.

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare din aic-tva efectiv platit andr77 andr77 Buna ziua, Este prima mea AIC si nu am gasit o monografie completa.( banuiesc ca este pentru incepatori -de aceea, imi cer scuze) Rugamintea mea este ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Problema nota de intrare receptie - magazin online GratianS GratianS Am o mare problema cu nota de intrare pentru magazin online, mai exact eu am cumparat de la diversi furnizori produse din care am facut pachete promotionale , ... (vezi toată discuția)