Am o mare problema cu nota de intrare pentru magazin online, mai exact eu am cumparat de la diversi furnizori produse din care am facut pachete promotionale , acum problema este cum adaug eu adaosul comercial in nota de intrare receptie cand eu nu vand produsele separate si la pachet nu au preturi la fel intr-un pachet e mai ieftin in altul mai scump acelasi produs, contabila :frantic: mea imi spune clar ca trebuie sa scriu la fiecare produs ce adaos am dar acest lucru e imposibil pentru ca nu am un adaos pe produs ci pe pachet, am un program de emitere nir si altele unde la sectiunea nir magazin online nu are optiunea adaos comercial si fac nir-ul pe optiunea magazin ca sa pot adauga adaosul , deci ce fac pana la urma ca o sa inebunesc #-o , in prezent am facut nirurile cu adaos pe fiecare produs dar cu adaos mediu daca am 10-20 % am pus 15%, este in regula sau cum este corect. Multumesc
Consider ca trebuie sa faceti urmatorele inregistrari/pasi:
1. Trebuie sa stabiliti numarul si felul pachetelor (sa alocati cate bucati din bunul A si cate bucati din bunul B vor intra in fiecare tip de pachet). 2. Receptia bunurilor cu cote de adaos diferit aferent fiecarui tip de pachet. Iar daca sunt cote de TVA diferit (alimentare, nealimentare) atunci cu cotele aferente. 3. Vanzarea pachetului, prin facturarea separata privind cotele de TVA 4. Descarcarea de gestiune conform receptiei initiale
De exemplu pentru pachetul X:
Receptie:
% = 401.1
371 bunul A
4426 9%
371 = %
378 adaos 10%
4428 9%
% = 401.2
371 bunul B
4426 24%
371 = %