avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie

buna ziua
am si eu o mare problema parinti mei au construit o casa acum 10 ani p+m pt care nu au scos autorizatie de constructie in 2005 au scos un certif de urbanism care a expirat as vrea un sfat cum sa procedam ?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:25, 24 Octombrie 2010
Daca doriti sa obtineti CF aveti nevoie de autorizatie si certificat de urbanism
Pentru obtinerea acestora depuneti documentetia necesara la autoritatea locala
Daca Certificatul de Urbanism a expirat, trebuie reluata toata procedura de obtinere a Autorizatiei de constructie.
Adica depusa cerere pentru alt CU, apoi intocmita documentatia pentru Autorizatie, respectiv : proiect, avize indicate prin CU. Trebuie sa contactati Directia Urbanism din cadrul Primariei si un arhitect cu drept de semnatura.
Cred ca se poate fac o actiunea in instanta pentru constatarea. si daca a trecut mai mult de 10 ani, ai drept sa fie inregistrat casa. Consulta un avocat local cu acesta pretentia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa fara autorizatie de constructie cohmana cohmana Salut,soacra mea ne-a facut o donatie de 300 mp pe care se afla casa ei si inca o anexa in fata in care locuiam noi,in 2008 era teren extraviran si nu era cu ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate a unei constructii gmnicolau gmnicolau Am demolat o casa veche ,propietate personala,in 2003;am depus atunci actele la primarie ,primind doar \"Certifactul de urbanism\".Apoi am contactat o persoana ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru un hol intr-o casa mostenita 2pak 2pak am mostenit o casa in urma unui deces. fostul proprietar a construit acum 5-6 ani o anexa (un hol) fara autorizatie. eu ca nou proprietar ar trebui sa obtin ... (vezi toată discuția)