avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract administrare intre proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract administrare intre proprietari

eu cu un prietenul de al meu detin un imobil. I-am facut procura de administrare, cu care a inchiriat imobilul. In contract scrie un cont unde sunt virati banii din chirie, un cont al prietenului. Imobilul a fost inchiriat acum 2 ani, iar contractul s-a facut pentru 5 ani. As vrea ca de acum sa imi revina si mie jumatate din chirie. I-am facut rezilierea contractului de administrare, si am facut altul prieten (care nu este proprietar) un contract de administrare. Eu sunt plecat in strainatate. Cum as putea intra in posesia a jumatate din chirie daca proprietarul care a incheiat contractul nu vrea. Se paote modifica contractul, pentru ca chiriasul sa puna jumatate din chirie intr-un cont, iar cealalta jumatate in alt cont? Mentioanez ca prietenul meu a inregistrat contractul la finante si nu mai vrea sa modifice nimic. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Mircea_123 , utilizator 11:42, 26 Octombrie 2010
dar un contract de asociere nu aveti cu prietenul dvs?
A existat doar un contract de administrare pe numele lui, contract pe care l-am reziliat.
notificati-l prin executor judecatoresc sa va vireze jumatate din chirie intr-un cont al dvs.
Sunt sanse? El spune ca eu am fost de acord cand a semnat contractul, iar acum nu se modifica nimic.
atata timp cat sunteti coproprietar aveti dreptul sa incasati jumatate din chirie.

Alte discuții în legătură

Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)
Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)
Chirias marinelalisman marinelalisman am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ... (vezi toată discuția)