Buna seara. Locuiesc de peste 3 ani cu chirie intr-un apartament, dar fara a fi incheiat vreun contract deoarece proprietarul, plecat din tara, s-a eschivat la fiecare revenire in tara. La inceput ne-a zis o suma lunara, dupa un an a modificat-o brusc (dubland-o), iar la momentul actual am...deja 2 luni restanta. Cum salariul imi este mult mai mic decat chiria, chiar daca raman aici nu ii voi putea plati nici macar luna curenta. M-am gandit, insa, sa plec si sa-i achit in maxim 3 luni datoria. Tinand cont ca intretinerea si lumina sunt la zi, pot pleca fara ca ea sa ma dea in judecata?
Da pentru ca nu aveti raporturi contractuale nu este stipulata nici o clauza care sa vizeze obligatia de o notifica in cazul in care plecati din locuinta ,cu conditia sa nu fiti acuzata ca v-ati insusit bunuri din apartament.Pe de alta parte daca nu platiti chiria si pentru ca nu aveti contract si cu siguranta nu v-a eliberat dovada de plata a chiriei in ultimii 3 ani ,riscati sa va dea in judecata pentru lipsa de folosinta.Cel mai bine sa plecati dar v-am explicat ce trebuie sa aveti in vedere.Dvs hotarati.