avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata chiriei unui proprietar care nu a incheiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata chiriei unui proprietar care nu a incheiat contract

Buna seara. Locuiesc de peste 3 ani cu chirie intr-un apartament, dar fara a fi incheiat vreun contract deoarece proprietarul, plecat din tara, s-a eschivat la fiecare revenire in tara. La inceput ne-a zis o suma lunara, dupa un an a modificat-o brusc (dubland-o), iar la momentul actual am...deja 2 luni restanta. Cum salariul imi este mult mai mic decat chiria, chiar daca raman aici nu ii voi putea plati nici macar luna curenta. M-am gandit, insa, sa plec si sa-i achit in maxim 3 luni datoria. Tinand cont ca intretinerea si lumina sunt la zi, pot pleca fara ca ea sa ma dea in judecata?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:39, 25 Octombrie 2010
da, categoric...:thumbup:
Da pentru ca nu aveti raporturi contractuale nu este stipulata nici o clauza care sa vizeze obligatia de o notifica in cazul in care plecati din locuinta ,cu conditia sa nu fiti acuzata ca v-ati insusit bunuri din apartament.Pe de alta parte daca nu platiti chiria si pentru ca nu aveti contract si cu siguranta nu v-a eliberat dovada de plata a chiriei in ultimii 3 ani ,riscati sa va dea in judecata pentru lipsa de folosinta.Cel mai bine sa plecati dar v-am explicat ce trebuie sa aveti in vedere.Dvs hotarati.
de dat va poate da in judecata , dar actiunea va fi respinsa ca neintemeiata , in lipsa unui contract.
Legal puteti pleca fara probleme in lipsa relatiei contractuale.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Este bine sa discutati cu el.
Aveti sanse mai mari decat el sa nu pierdeti procesul.
Dar poate ca nici nu o sa va dea in judecata...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni informatice grup organizat toystory toystory Buna ziua, Cine ma poate ajuta intr-un caz de infractiuni informatice in care persoanele arestate sunt pe arest preventiv de 8 luni de zile. Este legal? (vezi toată discuția)
Nedumerire masura preventiva dosar penal dia2120 dia2120 am avut interdictie de a nu parasi localitatea care a expirat,timp in care nu s-a efectuat nici o cercetare cu toate ca am propus cca 3 probe pt a dovedi ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru angajare avocat mom mom buna ziua! am avut o prima infatisare la un proces penal la care am intarziat si am ajuns dupa ce s-a terminat, iar acum am vazut pe site-ul judecatoriei ca ... (vezi toată discuția)