avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea autoturismului cu permisul suspendat; ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea autoturismului cu permisul suspendat; prezentarea de date false

buna ziua! am si eu o problem grava si as avea nevoie urgent de un raspuns competent! mi-a fost suspendat permisul pt depasirea limitei de viteza......pe perioada suspendarii am continuat sa merg cu masina si in urma cu, cateva zile am fost oprit de un echipaj.....mentionez ca , consumasem bauturi alcoolice! am dat datele unui prieten carui i-a fost supendat permisul de conducere! acesta are mare nevoie de el la locul de munca, si doreste sa mearga sa spuna adevarul! ce pot face in acest caz sau ce pot sa patesc? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:15, 24 Octombrie 2010
Lucrurile nu merg chiar asa cum credeti.
Va puteti angaja avocat dupa ce il consultati dar politistii nu sunt copii handicapati.
O sa va coste mult un avocat care sa vrea sa se ocupe de cazul dvs...
Raspunderea penala este personala...
Oricum va trebui sa va angajati avocat. Nu mai atrageti si alte persoane in acest cerc al declaratiilor mincinoase. Nu e cazul sa plateasca altii pentru infractiunile savarsite de dv!
Conform art. 293 alin.1 C.p. constituie infractiunea de fals privind identitatea, prezentarea sub o identitate falsa ori atribuirea unei asemenea identitati altei persoane, pentru a induce sau mentine în eroare un organ sau o institutie de stat dintre cele la care se refera art. 145 C.p., în vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine ori pentru altul si se pedepseste de la 3 luni la 3 ani.
Conform art.86 al.2 din OUG 195/2002 -conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Concurs de infractiuni -art.33 si 34 c..pen. si posibilitatea de a se adauga un spor la pedeapsa.
Consumul de alcool sub 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat- contraventie.
Daca veti fi condamnat pentru art.86 al.2 permisul se va anula si va veti mai putea prezenta la examen pentru obtinerea unui alt permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si asta in situatia in care veti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepesei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Angajati avocat.:sorry:

Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fara carnet ! AlyN. AlyN. Buna seara,aseara am fost sunat de un prieten sa merg sa ii fac franele la masina. A venit m-a luat de acasa si mergeam spre locuinta acestuia. Pe drum masina ... (vezi toată discuția)
Art.86 alin.3 din oug 195/2002 a fot abrogat? mezgageza mezgageza art.86 alin.3 este abrogata? incredintarea autotirusmului pt o persoana care nu are permis (vezi toată discuția)
Incredintarea autotorismului unei persoane care nu poseda permis de conducere golanul golanul am incredintat masina unei persoane care m-a mintit ca poseda permis de conducere si care se afla sub influenta alcoolului , la fel ca si mine.am fost opriti ... (vezi toată discuția)