avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... incredintarea autotorismului unei persoane care nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

incredintarea autotorismului unei persoane care nu poseda permis de conducere

am incredintat masina unei persoane care m-a mintit ca poseda permis de conducere si care se afla sub influenta alcoolului , la fel ca si mine.am fost opriti de un echipaj de politie si dusi la sectie , unde am dat declaratie. ce credeti ca mi se poate intampla,nu stiu daca mie personal mi s-a facut dosar.... dati-mi va rog un sfat
Cel mai recent răspuns: Dragosh1 , utilizator 18:32, 11 Noiembrie 2014
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(2) se sanctioneaza si persoana care încredinteaza cu stiinta un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se afla în una dintre situatiile prevazute la alin.(1) sau (2) sau unei persoane care sufera de o boala psihica ori se afla sub influenta alcoolului sau a unor produse ori substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
E greu sa fiti crezut. Ca nu stiati ca nu are carnet va cred dar sa nu va dati seama ca era baut nu va mai cred. Veti suporta consecintele legii rutiere art .86 pct.3.
vreau sa mai specific ca persoana respectiva a recunoscut ca m-a mintit...iar in legatura cu alcoolul...avea 0,14...credeti ca ar trebui sa vorbesc cu un avocat???multumesc
Va recomand sa angajati un avocat. Nu conteaza ce grad de alcolemie a avut tot vi se aplica legea.
Probabil ca valoarea de 0,14 se refera la proba cu etilotestul. La o asemenea valoare nu se recolteaza probe biologice si nu constituie infractiune. Insa conducerea fara a poseda permis de conducere infractiune prevazuta si pedepsita de Codul rutier.

Alte discuții în legătură

Incredintarea autoturismului unei persoane aflate in stare de ebrietate dantoni dantoni Sunt cercetat pentru aceasta infractiune, la fata locului am dat o declaratie din care reiese ca am stiut ca persoana consumase bauturi alcoolice, dictata de ... (vezi toată discuția)
Posesor autoturism tras la raspundere pentru instrainare auto alexhm alexhm sunt un posesor auto nu am permis si am instrainat masina unui angajat care nu avea permis si a facut accident si sunt luat la raspundere pentru ca iamdat ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)