avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb apartament

Buna seara. As dori sa intreb daca fac un schimb de garsoniera cu un apartament cu 3 camere, eu avand garsoniera ce taxa trebuie sa platesc catre stat si aproximativ cat costa actele? Imobil situat in Cluj-Napoca garsoniera 26 mp si apartamentul 64 mp. Impozit trebuie platit de ambele parti? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Hausi Irina Sabina , Notar 13:59, 25 Octombrie 2010
Buna ziua !
Interesati-va la notariat despre taxele aferente ! Costurile aferente depind de intelegerea partilor ...
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Fiecare parte are de achitat un impozit, de 3% sau 2% dupa cum imobilul pe care il schimba este dobandit mai de curand de 3 ani sau mai demult. In plus fata de acesta se achita onorariul notarului (care poate fi purtator de TVA), plus taxele de carte funciara. Taxele se calculeaza la valoarea declarata de parti, dar nu la o valoare mai mica decat minima existenta in raportul de expertiza utilizat de notarul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de imobil roxana luiza roxana luiza cat m-ar costa actele pentru a face schimb de locuinte? (vezi toată discuția)
Taxele la schimbul de apartament cu garsonierã amadeus_121 amadeus_121 Vreau să schimb apartament cu 2 camere cu o garsonieră plus diferenţa (sulta). Doresc să ştiu dacă se face contract de schimb sau două cantracte de ... (vezi toată discuția)
Transfer teren fara plata pretului denied denied Vom primi in curand un teren de la socri, pentru care nu vom plati nimic, adica ni-l fac cadou. In aceste conditii ce trebuie sa facem pentru a plati cat mai ... (vezi toată discuția)