avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular E 402
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular E 402

Tatal meu este rezident in Germania de cativa ani, iar de la 1 ianuarie 2007 a aflat ca are dreptul sa primeasca alocatie pt copii, chiar daca acestia locuiesc in Romania. Eu sunt student in anul 3, am facut actele care ni le-au cerut atunci (o gramada de hartii au cerut, iar cei de la ministerul muncii si familiei erau intr-o ceata totala:"Stiti....este primul caz si nu stim cum sa completam formularul", eu sunt din Sibiu). Totul bine, cei din Germania au aprobat, am primit 150 de euro pe luna alocatie, chiar si retroactiv, eu am facut hartiile in primavara iar statul german a platit din ianurie. In toamna asta s-a oprit alocatia si i-au venit niste hartii lu' taica-meo in Germania care suna asa: "Atestat privin continuarea studiilor in vederea acordarii prestatiilor familiale", adica formularul E402, care cuprinde 2 parti: A) Cerere de atestat-a se completa de catre institutia competenta pentru acordarea prestatiilor familiale
B) Atestat-a se completa de catre....facultate!

Bun, m-am dus la facultate, mi-au completat partea B si m-am dus la Ministerul muncii si familiei pt a completa partea A. Iarasi foarte mirati, m-au mai tinut minte (probabil n-a mai facut nimeni), si au spus ca nu ei trebuie sa completeze partea A, ci cei din Germania! Acum trebuie sa trimit actele in Germania si as dori inainte, sa stiu exact cine ar trebui sa completeze partea A, cei de aici sau din Germania! Multumesc anticipat!

P.S: Cei care au parintii rezidenti in state membre UE si ei studiaza in continuare, pot primi alocatie ca si cei de acolo!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 3 Februarie 2008
Cel mai bine documenteaza-te din Instructiunile de aplicare a prevederilor Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 1.408 din 14 iunie 1971 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrilor familiilor lor care se deplaseaza in interiorul Comunitatii si ale Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 574 din 21 martie 1972 care stabileste modalitatile de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 1.408 din 14 iunie 1971 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrilor familiilor lor care se deplaseaza in interiorul Comunitatii, in domeniul prestatiilor familiale , publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 42 din 18/01/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, impreuna cu soția, ne-am intors din germania la sfârșitul ... spyer spyer Buna ziua, impreuna cu soția, ne-am intors din Germania la sfârșitul anului 2020 dupa o perioadă de 8 ani. In 2021, soția a ramas insarcinata, iar acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ... Larisapetcu Larisapetcu Buna ziua! Dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ultimi 2 ani. Are cotizat și în românia 3 luni in acesti 2 ani. Dacă sar angaja în românia ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana nico123 nico123 Buna ziua, ma intereseaza pasii ce trebuie urmati pt primirea alocatiei europene. Tatal lucreaza in Germania, cu contract legal de munca, locuieste acolo cu ... (vezi toată discuția)