avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, impreuna cu soția, ne-am intors din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, impreuna cu soția, ne-am intors din Germania la sfârșitul ...

Buna ziua, impreuna cu soția, ne-am intors din Germania la sfârșitul anului 2020 dupa o perioadă de 8 ani. In 2021, soția a ramas insarcinata, iar acum pentru indemnizatia creșterea copilului, avem nevoie de 12 luni lucrate în ultimele 24. Ea in romania a lucrat 9 luni, restul urmand a trebui completat din ce a lucrat in Germania. De ce acte am nevoie pentru a îndeplini conditiile cerute de autoritățile romane? Deoarece pe stagiul de cotizare nu apare si perioada din Germania. Va multumesc sper ca m-am facut înțeles
Cel mai recent răspuns: spyer , utilizator 13:03, 8 Ianuarie 2022
Pt Germania: Copia contractului de muncă sau, după caz, dovada eliberată de angajatori ori de autoritățile competente străine sau române, tradusă și legalizată, care să ateste perioadele în care au fost realizate activități profesionale și care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, denumit în continuare Regulamentul nr. 883/2004 și ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, precum și veniturile aferente acestor activități, inclusiv cele provenite din perioadele de șomaj și concedii medicale. Aceste prevederi se aplică și persoanelor care au realizat activități salariale ori independente în statele care aplică prevederile Regulamentului (CEE) nr. 1.408/1971 al Consiliului din 14 iunie 1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socială în raport cu lucrătorii salariați și cu familiile acestora, care se deplasează în cadrul Comunității, pentru situațiile prevăzute la art. 90 alin. (1) din Regulamentul nr. 883/2004.
Detin acel formular E104, cred ca despre el vorbiti, in care atestă perioada de cotizare catre statul german. Pe intelesul meu, cu acea hârtie, si cu contractul de munca ( traduse si legalizate), nu ar trebuii sa intampin nici o problemă? Cui m-aș putea adresa in Sibiu in cazul in care nu imi accepta cei de la primarie actele ? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ... Larisapetcu Larisapetcu Buna ziua! Dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ultimi 2 ani. Are cotizat și în românia 3 luni in acesti 2 ani. Dacă sar angaja în românia ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Alessia Marina Alessia Marina Buna ziua,daca sotul a lucrat in UK si momentan in Romania ce acte trebuie aduse din U K pt a beneficia de indemnizația de creștere a copilului (vezi toată discuția)