avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

buna dimineata!am si eu o intrebare am cumparat o masina din Germania si zilele viitoare ii voi face RaRul apoi voi incepe procedurile de inmatriculare dar nu am bani pentru a plati taxa auto ce pot face in acesc caz? pot sa dau statul in judecata pentru a nu plati taxa?
pe durata procesului pot circula cu numere rosii provizorii?altele decat cele 3 randuri?
sau numai cele 3 randuri de numere de rosii si apoi pun masina la pastrare?cum trebuie sa procedez? multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
mihaela daniela, utilizator
Da, puteti solicita inmatricularea masinii fara plata taxei de poluare.Insa, trebuie sa stiti ca nu aveti siguranta ca veti si castiga, depinde mult de practica instantei in orasul dv. Se acorda intr-adevar 3 randuri de numere rosii, iar prin ordonanta presedintiala mai puteti cere un rand, in cadrul procesului dv. Atentie, procesul poate dura si 6 luni!
Pentru asta aveti nevoie de:
• actele in original ale autoturismului
• contractul de vanzare-cumparare in original
• traducerile dupa acte si dupa contractul de vanzare-cumparare (daca nu este cumparata din romania)
• taxa de timbru judiciar 4 lei
• taxa pentru cererea de inmatriculare (taxa extrajudiciara) de 4 lei
• copii dupa toate actele
• cerere catre serviciul de inmatriculari ptr inmatricularea fara taxa (si raspunsul oficial la cererea depusa)
• imputernicire (procura generala) ptr avocat/jurist sa te reprezinta in tribunal fara sa mai pierzi tu timpul

In 30 de zile maxim primiti raspunsul de la serv. de inmatriculari, iar dv. introduceti imediat actiune in instanta "obligatia de a face" chemand in judecata serv. de inmatriculari-Prefectura orasului......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de a achita taxa de poluare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto catacalin catacalin am si eu o intrebare in legatura cu inmatricularile auto:detin un automobil cumparat din italia si acum as dori ca sa il inmatriculez in romania.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Atacarea in instanta a taxei de prima inmatriculare (taxa de poluare) N. Robert N. Robert Buna ziua, Astazi citeam un articol pe monitorul de suceava cum ca , un domn a reusit sa`si inmatriculeze un automobil adus din Germania fara a plati ... (vezi toată discuția)