buna ziua
sunt intr-un proces de stabilire a paternitatii,nu am avut inca prima infatisare...insa vroiam sa va intreb pentru a fi pregatit,cum se calculeaza corect pensia alimentara si daca este obligatoriu sa ma prezint cu avocat inca de la prima infatisare.?
am vorbit cu un avocat ,care nu ma poate insotii in judetul unde se tine procesul,insa mi-a facut o "scrisoare" catre judecatoria unde are loc procesul,prin care vorbeste despre acordul asupra supunerii mele testului adn,mi-a spus ca este suficient deocamdata,pana se stabileste paternitatea.
in al doilea nu am vorbit foarte mult depsre pensia alimentara,subiect ce l-a amanat pentru atunci cand vom avea rezultatul,ceea ce stiu este ca maximul este de 25 % din venitul permanent...doar ca venitul meu este in functie de realizari,am un venit fix de 2700 net pe cartea de munca,care poate fi mai mare sau mai mic in functie de realizarile mele dintr-o luna.am inteles ca mi se cere o adeverinta de la locul de munca cu ultimele 6 venituri,aceste venituri vor fi cele de pe cartea de munca sau cele de pe fluturasul de salariu?
am luni in care iau un salariu de 2000 ron si luni care pot ajunge si la 4000 ron.
pot stabilii o suma fixa sau o suma procentuala?in lunile cu venit mai mic cum pot sa demonstrez acest lucru?
avocatul consultat m-a sfatuit ca daca se stabileste ca eu sunt tatal copilului atunci sa imi iau un avocat care sa ma reprezinte,insa acesta va putea sa stabileasca o suma pe care sa o pot achita chiar si atunci cand bugetul este mai mic?
va multumesc frumos#-o
exista vreo posibilitate sa stabilim o suma fixa?
este bun sfatul avocatului de a ma prezenta fara aparare in prima faza si abia dupa rezultatul testului sa iau un avocat cu mine pentru stabilirea pensiei alimentare?
la calculul pensiei alimentare se iau in calcul si ratele pe care le am?