avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Neplata impozitului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Neplata impozitului

Buna seara, am si eu niste nelamuriri cu privire la neplata impozitului unui teren.

(1.) Statul poate actiona in a lua terenul in cazul in care acesta nu are impozitul platit (mai mult ca sigur, da). Nelamurirea mea este defapt, care este limita de timp in care trebuia platit pentru a nu se ajunge la aceasta actiune?
(2.) Se poate face acest lucru fara instiintari?

Mentionez ca este vorba despre un teren intravilan, aflat mai exact in zona Lacului Vacaresti (invecinat cu Sun Plaza Mall).
Terenul nu este folosit (ca multe alte proprietati de acolo), nu are puz facut...

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:54, 17 Februarie 2008
cicudaf a scris:
(1.) Statul poate actiona in a lua terenul in cazul in care acesta nu are impozitul platit (mai mult ca sigur, da). Nelamurirea mea este defapt, care este limita de timp in care trebuia platit pentru a nu se ajunge la aceasta actiune?

Daca nu platesti vreo obligatie bugetara, statul te executa silit. Deci iti poate lua terenul. Termenul de plata este 60 de zile de la stabilirea creantei bugetare, insa poti plati (cu penalitati de 0,1% pe zi) chiar si in faza de executare, si scapi.

(2.) Se poate face acest lucru fara instiintari?

Nu prea.
Multumesc stimata doamna Lisievici., chiar imi sunt de folos informatii dvs. Daca nu va deranjez prea mult, mai doresc sa va pun doua intrebari:

(1.) Ce intelegi dvs. prin "Nu prea"? Vreo escrocherie facuta de catre autoritatile abilitate, sau faptul ca exista o posibilitate in a se intampla acest lucru (executarea silita fara preavize)?
(2.) In mod normal, ar fi trebuit sa primesc vreo instiintare cum ca am X suma de platit pentru terenul detinut (lunar, bilunar...)

Multumesc.
Da, se emite o instiitare de plata de catre autoritatile abilitate. In marea majoritate a cazurilor aceste instiitari sunt emise in termenul de prescriptie
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
din cate stiu eu, instiintarile de plata au fost scoase din Codul Fiscal. Primesti o instiintare de plata la inceputul fiecarui an fiscal cu suma pe care o ai de plata, daca nu te intereseaza, Codul fiscal prevede clar ca ai obligatia sa platesti la termenele scadente daca nu se poate intocmi un dosar de urmarire si executare silita, primesti o somatie si dupa ce ai semnat ..... se continua procedura de executare...
citeste in Codul Fiscal Legea 571/2003 , HG 44/2004 privind normele de aplicare si OG 92/2003 Codul de procedura fiscala si sigur te lamuresti.... Eu spun sa nu te risti...si sa platesti.
Stie cineva cat costa cadastrul pe un hectar de teren in judettul Vaslui? E adevarat ca ajunge in jur de 1000 RON?
As mai vrea sa stiu inca ceva in legatura cu plata taxei de timbru pentru un certificat de grefa. Am facut o cerere pentru eliberarea unui certificat de grefa pentru o persoana juridica, dar taxa am platit-o pe numele meu, in calitate de reprezentant. Este cumva gresit?
Merci.

Alte discuții în legătură

/impozit/taxa teren,legea 193/2015 si og 1 tatianagramada tatianagramada 1. Va rog sa imi spuneti daca un contribuabil care plateste prin contract de inchiriere chirie administratiei primariei locale mai este normal sa fie ( ... (vezi toată discuția)
Rog cateva sfaturi - pentru executare silita oanaportar oanaportar Buna seara ! Sora mea a castigat un proces civil. Instanta l-a obligat pe pârât: - să restituie surorii mele o suma de bani, precum şi ... (vezi toată discuția)
Termen legal 15 zile - plangere contraventionala (permis suspendat 90 de zile) Nicoleta Sisca Nicoleta Sisca Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Daca termenul legal de 15 zile pentru depunerea contestatiei impotriva PV ... (vezi toată discuția)