avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen legal 15 zile - plangere contraventionala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen legal 15 zile - plangere contraventionala (permis suspendat 90 de zile)

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:

Daca termenul legal de 15 zile pentru depunerea contestatiei impotriva PV de contraventie s-a incheiat pe data de 27 iunie (motiv: permis suspendat pt 90 zile pt depasirea vitezei in afara localitatii - fara probe) , dar am trimis plangerea ( in jud. Buzau) cu recomandata cu confirmare de primire prin posta la data de 23 iunie, ma incadrez dpdv legal in termenul mai sus mentionat? Cei de la posta mi-au spus ca va dura cateva zile pana va ajunge confirmarea inapoi (mentionez ca sunt din Bucuresti)

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:02, 30 Iunie 2011
Buna ziua - raspuns urgent : SUNTETI IN TERMEN, se ia in considerare data la care a-ti depus la posta plangerea
Va multumesc frumos! M-am linistit:)
Daca ati calculat corect termenul de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contraventie, atunci ati depus plangerea contraventionala in termen.
Art. 104
Actele de procedura trimise prin posta instantelor judecatoresti se socotesc indeplinite in termen daca au fost predate recomandat la oficiul postal inainte de implinirea lui.
Va trebui insa sa va deplasati la instanta careia i-ati adresat plangerea contraventionala si sa solicitati eliberarea unui certificat de grefa , certificat cu care va puteti ridica permisul de conducere pana la solutionarea definitiva si irevocabila a plangerii contraventionale.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Asa este si va multumesc inca o data pentru completari. Din cate am inteles pot verifica online (site-ul se actualizeaza zilnic, insa nu am aparut inca) daca s-a deschis dosarul si abia dupa aceea sa ma deplasez la judecatorie pentru a face o cerere pentru ridicarea certificatului de grefa. De asemenea, am inteles ca ambele timbre necesare pentru acest certificat se platesc in judetul, in raza caruia a fost intocmit PV, respectiv jud. Buzau. Nu as vrea sa zic ,,hop pana nu sar gardul'' insa as putea sa intreb la judecatorie, in momentul in care ridic certificatul de grefa, daca permisul se mai gaseste in Buzau, sau daca a fost trimis in Bucuresti?

Cu respect.
Sunteti in termen. Permisul este posibil sa nu mai fie la Buzau ci la politia din Bucuresti (sau de unde sunteti de origine). Puteti intreba cand mergeti dupa certificatul de grefa.

Alte discuții în legătură

Permis auto suspendat - unde contest procesul verbal? cobzaru dorel cobzaru dorel Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie? (vezi toată discuția)
Certificat de grefa calin_andrei calin_andrei Salut, vreau sa depun si eu o plangere ptr o contraventie rutiera la Jud Găesti. Si imi trebuie un certificat de grefa ca sa ma duc sa iau permisul de ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal suspendare permis conducere 90 zile florink florink buna ziua. Incep prin a mentiona ca nu am foarte multe cunostinte din mediul juridic. Astfel, orice sfat este binevenit. Doresc sa fac o ... (vezi toată discuția)