avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal suspendare permis conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal suspendare permis conducere 90 zile

buna ziua.
Incep prin a mentiona ca nu am foarte multe cunostinte din mediul juridic. Astfel, orice sfat este binevenit. Doresc sa fac o contestatie impotriva unui proces verbal insotit de suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile.
Circuland in localitatea Breaza ( limita de 70 km/h ), avand o masina in fata si o alta in spate, am fost inregistrat de aparatul radar mobil ce circula din sens opus. In 500 m eu si cele 2 masini am fost oprite, fiindu-mi comunicat faptul ca am fost inregistrat cu viteza de 124 km/h. Celelalte 2 masini au fost lasate sa plece, mie solicitandu-mi-se actele pentru procesul verbal.
Am solicitat proba video.... mi-a fost refuzata.
Am solicitat certificatul metrologic... mi-a fost refuzat.
Persoana de pe radarul mobil... nu a fost aceeasi cu cea care mi-a intocmit PV.
Si un lucru grav zic eu.. pe procesul verbal scrie 124 km/h ( + 54 km/h), iar pe dovada de circulatie pentru 15 zile scrie 125 km/h ( + 55 km/h).

Procesul verbal l-am semnat, dar am facut mentiunea ca nu am circulat cu acea viteza... si ca mi-a fost refuzata prezentarea certificatului metrologic.
Intrebarile mele sunt:... catre ce tribunal inaintez plangerea ( judetul Prahova - politistul zicea ca Campina ), platesc sau nu amenda ( in 48 de ore as plati doar jumatate) ? de care din faptele prezentate mai sus ma pot lega?
Va multumesc . ( in cazul in care contraventia era aplicata pe buna dreptate, suportam consecintele; dar tind sa cred ca e un abuz grosolan, eu chiar neavand aceasta viteza, iar modul in care se opreau 3-4-5 masini concomitent, imi trezeste mari suspiciuni asupra preciziei ap radar.)
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
florink, utilizator
La Judecatoria Cimpina,jud.Prahova.Daca depuneti plangere impotriva acestui proces verbal,nu platiti amenda,pentru ca potrivit OG 2/21001 judecata cauzei suspenda executarea-plata.

Art. 32. -
(3) Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.

Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
andymaurul, utilizator
Cateva precizari: Pe PV scrie nr. si seria aparatului radar, scrie nr. de imnatriculare al masinii pe care era montat cinemometrul?
da, in procesul verbal sunt trecute
Formulati plangere in 15 zile si solicitati in primul rand sa se confirme ca aparatul cinemometric ce a filmat contraventia este omologat pentru masuratori mobile (din mers), pentru ca nu toate aparatele au aceste capacitati.
Solicitati si proba video.
Aparatul de radar al polistului poate sa mai si greseasca. Una dintre situatiile in care aparatul radar poate sa arate viteze eronate se intampla daca vine din spatele dumneavoastra o masina cu mare viteza. In timp ce camera de inregistrare a aparatului radar va filmeaza pe dumneavoastra, aparatul de masurare a vitezei este indus in eroare de masina din spate.
Ori in conditiile in care circulati in coloana, nu se poate preciza exact a cui este viteza din inregistrare.
plangerea o pot depunde prin posta? dupa ce am depus plangerea, este necesara prezenta mea la tribunal? sau se poate judeca in lipsa? tribunalul fiind in Prahova... eu din Bucuresti

Alte discuții în legătură

Contestatie proces-verbal politie rutiera tudosavioleta tudosavioleta Buna seara, ma aflu in urmatoarea situatie: am condus pe DN1 Predeal-Brasov, in zona Timisul de Jos, dupa acele curbe, am fos oprita de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie radar in mers ciprian801 ciprian801 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, care este procedura pentru a face contestatie impotriva procesului verbal de constatare a unei contraventii ... (vezi toată discuția)