A se afla in pericol de a-i fi sechestrate bunurile in viitorul apropiat. Astfel, face o intelegere cu B, ca printr-un contract de vanzare cumparare sa-i transmita lui B proprietatea asupra bunurilor sale, pana dispare eventualul risc. Peste o saptamana/ doua/ o luna, vine C sa puna sechestru pe bunurile lui A, si le gaseste vandute de curand lui B.
Care sunt riscurile la care se supune B, daca se dovedeste ca stia de intentiile cu care A ii transmite temporar dreptul de proprietate asupra bunurilor sale? Pot fi aceste bunuri urmarite si la B daca e de rea credinta? Daca da, se va face diferenta intre bunurile lui B si cele luate de la A?
Mai exista chestia ca un imobil nu poate fi vandut mai devreme de 2 ani de la achizitionare decat cu plata unei taxe? Parca era ceva de genul din cauza speculei imobiliare.
Multumesc!
In primul rand nu exista contract de vanzare cumparare care sa transmita TEMPORAR dreptul de proprietate al lui A catre B.
Oricum este nul deoarece are la baza o cauza ilicita (sustragerea bunurilor de la sechestru si pentru frauda creditorilor)
Oricum creditorul va solicita in instanta (si eventual obtine) anularea actului de instrainare deoarece este clar ca a fost facut in frauda creditorilor.
Din cate imi amintesc este infractiune sustragerea bunurilor de la sechestru.
Oricum, nu are sens ca A sa faca tot acest minunat demers, nu de alta dar sa zicem ca nu se intmpla nimic din ce am enumerat eu si subit devine valabil contractul.
Si B zice multumesc si isi vede de ale lui...de aici un mare haos juridic cu acest contract.
Sechestru asigurator
eye
Am o actiune in instanta privind revocarea unui contract de vanzare-cumparare a unui bun al debitorului.
Pot solicita aplicarea unui sechestru ... (vezi toată discuția)