avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament unul din proprietari a decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament unul din proprietari a decedat

Buna ziua,
Voi relata pe scurt cazul si apoi voi formula intrebarile.
Este vorba de un apartament cumparat de doua persoane, cuscre. Deci pe actul de vanzare cumparare al apartamentului sunt trecute cele doua persoane. Una din aceste persoane a decedat. Intreabarea este: poate persoana ramasa sa vanda singura apartamentul? Urmasii persoanei decedate, sotul si cei 2 copii majori, au drept asupra acelui apartament? pot ei impiedica vanzarea apartamentului sau daca nu pot obtine beneficii materiale?

multumesc




















































































































































































































Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:04, 25 Octombrie 2010
Din ce ati scris rezulta ca apartamentul a fost cumparat in indiviziune de cele doua persoane ( in ce cota fiecare, ar trebui sa rezulte din acte). Raspunsul e nu, coproprietara ramasa in viata nu poate vinde decat cota ei, asupra cotei coproprietarei decedate urmand a se dezbate succesiunea in favoarea mostenitorilor ( sotul si copii), care vor deveni astfel proprietarii respective cote. .
multumesc pentru raspuns
buna ziua.
cealalta coproprietara a imobilului poate cere iesirea din indiviziune , urmand a se judeca daca este cazul cu succesorii coproprietarei decedate.
nu poate sa vanda pana nu se face iesirea din indiviziune.si aceasta nu se poate face pana nu se va dezbate succesiunea pt partea de 1/2 a persoanei decedate.
se poate instraina in mod valabil cota de 1/2 a persoanei care este in viata.
cealalta jumatate se poate instraina doar dupa dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire erikka erikka buna ziua doresc sa stiu daca dupa moartea unuia dintre parinti celalalt parinte ramas in viata are dreptul sa vanda casa fara consimtamantul copiilor cel ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Succesiune DATSCH2010 DATSCH2010 Daca exista scucesori ai unui parinte defunct, cu o cota o parte dintr-o casa de 9/32 sa presupunem, alaturi de alti copii si sotia defunctului care mostenesc ... (vezi toată discuția)