avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... certificatul de grefa poate tine loc de permis sau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

certificatul de grefa poate tine loc de permis sau dovada?

buna ziua. vreau sa va intreb daca, in cazul in care am permisul de conducere suspendat si contest procesul verbal obtinand si un certificat de grefa, pot circula cu acest act. Ce se intampla daca sunt surprins in trafic de catre un politist si ii arat acest certificat de grefa? Mentionez ca nu vreau sa imi ridic permisul de la politie, astfel incat, in cazul in care pierd procesul, sa il pot ridica la expirarea perioadei de suspendare. asadar, vreau sa merg oarecum in paralel cu demersul meu si in tot acest timp sa imi "scada" si numarul zilelor de suspendare. multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:49, 25 Octombrie 2010
Cu certificatul de grefa eliberat de instanta la depunerea plangerii contraventionale nu se poate circula, insa cu acest certificat pe care il veti depune la politie, va veti putea ridica permisul de conducere.
De asemenea in situatia in care plangerea dvs. se respinge si veti declara recurs in 15 zile de la comunicarea instantei de fond, veti putea conduce in continuare pana la solutionarea recursului.
Daca veti circula doar in baza certificatului de grefa riscati un dosar penal pentru conducere cu permis suspendat, pentru ca savarsiti infractiunea prev de art.86 al. 2 din Oug195/2002.;)
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
stiu ca pot sa-mi ridic permisul de la politie pe baza certif de grefa. intrebarea mea era ce se intampla daca nu imi ridic permisul de la politie, si pastrez la mine etificatul de grefa. Aman procesul de cateva ori, din diferite motive, si dupa ce trec trei luni ma duc la politie si imi ridic permisul, concomitent cu renuntarea la proces. Intrebarea mea este ce risc daca sunt oprit in trafic si ii arat politistului certificatul de grefa, motivand ca nu am avut timp sa trec pe la politie sa imi ridic permisul. Practic, contestand procesul cerbal, efectele lui nu mai sunt valabile, deci as avea dreptul sa circul, nu? V arog sa-mi dati un raspuns mai la obiect, multumesc.
riderontornadoes, utilizator
Riscati un dosar penal, asa cum v-am raspuns mai sus, pentru savarsirea infractiunii prev de art.86 al.2 din Oug195/2002, cata vreme nu va ridicati permisul de conducere de la politie si nu depuneti certificatul de grefa.
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot circula cu certificatul de grefa care atesta ca am plangere pe rolul instantei? lilianah lilianah Buna ziua, Daca am permisul de conducere suspendat si contest procesul verbal obtinand un certificat de grefa, pot circula cu acest act. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor, va rog: ridicare permis, certificat grefa, inceperea up AlexDragos AlexDragos Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Unui prieten i-a fost retinut permisul de conducere pentru o contraventie. Ulterior a facut contestatie, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Permis nepredat la timp la politie alcs_alx alcs_alx Am contestat un PV si ulterior l-am pierdut. Nu am predat permisul la timp. Ce se poate intampla? (vezi toată discuția)