avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar de apartament refuza plata administratiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar de apartament refuza plata administratiei imobilului

Buna seara. Sunt presedinte de asociatie de proprietari. Am o speta cu unul dintre proprietari care refuza plata administratiei imobilului (indemnizatie presedinte, administrator, salubrizare) intrucat acesta nu a locuit pe o perioada de 3 ani in apartament. (In prezent solicita adv. lipsa debite in vederea instrainarii apartamentului)
Utilitatile nu au fost calculate, acestea fiind zero pe lista de intretinere afisata. Intrucat dansul, conf. legii, este proprietar si pe cota indiviza aferenta apartamentului care a fost salubrizata, administrata etc. in tot acest timp, considerati indreptatit refuzul acestuia? Credeti ca administratia are dreptate in a-i percepe cheltuieli chiar in conditiile in care proprietarul nu a locuit in imobil? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:52, 26 Noiembrie 2010
Conform norme in vigoare pentru 1 apartament situat intr-un condominiu,chiar daca proprietarul unuia dintre spatiile cu destinatia de locuit, nu locuieste efectiv ,acesta detine obligatia sa achite c/v costuri aferente parti comune
Asociatia detine dreptul legal prevazut a calcula la zi toate sumele aferente perioadei cat proprietarul a lipsit si in situatia in care acesta refuza plata restantelor,entiotatea juridica, cu scopul recuperarii debitului,are dreptul sa promoveze actiune in instanta
Cheltuielile pe cota-parte indiviza se platesc indiferent daca apartamentul este locuit sau nu.
Daca nu vrea sa-si plateasca restantele atunci fie nu-i dati adeverinta, desi nu e corect, ca sa faceti presiune pe el sa-si plateasca aceasta restanta, fie ii dati adeverinta consemnand pe ea restanta acumulata, astfel incat aceasta sa fie achitata de cumparator care ar accepta astfel sa cumpere apartamentul cu datorii catre asociatie.

Specificati ca situatia financiara este cea din evidentele asociatiei la data la care e completata adeverinta si ca cheltuielile ulterioare vor fi suportate de cumparator sau vanzator, intelegere stabilita in cadrul actiunii de v/c.
Sunt foarte multe cazuri cand vanzatorii nu mai platesc nimic la intretinere dupa ce au semnat contractul de v/c, iar cumparatorii nu vor sa plateasca acele sume pe motiv ca nu sunt ale lor.
Buna seara.....as avea si eu o intrebare avand in vedere ca am citit ca sunteti presedinte de asociatie.Am un presedinte de asociatie pe blocul meu....mai exact s-a hotarat cu jumatate de an in urma sa se faca o asociatie de proprietari pe bloc,si de atunci doamna care ocupa aceasta functie dupa parerea me exagereaza.Aceasta doamna cred ca deja molesteaza locatarii pentru care face liste de datornici si nu va ganditi ca liste cu DATORII cu lista cuprinde persoane care au si 200 de ron si 150 pana la cei care merita si nu chiar sa fie afisati pentru ca dupa parerea mea e treaba fiecaruia si daca ar dori sa ia titudine probabil ca ar sta de vb cu proprietarul/a si ar respecta oarecum intimitatea fiecaruia.Si asta nu este tot chiar te opreste pe strada de cate ori te intalneste ba chiar si in cazul unei distante dansa tot nu se lasa pagubita chiar iti spune cu vece tare sa ste toata lumea cat ai tu si cand platesti.Nu vreau sa fiu rautacioasa numai sa rezolv problema mea si sa iau atitudine,sa rezolv problema mea desi nu as fi singura.........culmera ca doamna in ultimii 3 ani de cand ocupa acest post(sotul doamnei fiind instalator) detine 4 apartamente si un Audi tip nou dar asta nu este problema mea am mentionat aceste lucru pt ca este ciudat numai insa problema mea este alta......de cate ori ma vede pe strada sau ne intalnim ocazional bineinteles striga dupa mine pe strada sau ma trage de maneca ca am datorii ca sa imi platesc ca ne taie caldura apa ...etc amenintari dar eu am o restanta in valoare de 500 de ron,bineinteles ca exista alte persoane care depasesc 1000 de ron chiar pe scara mea.....eu nu stiu cum se descurca ei dar eu vreau sa rezolv problema mea.Va rog sa ma ajutati sa fac ceva in sensul acesta.Multumesc anticipat!!
Presedintele de asociatie in calitatea de reprezentant legal al asociatiei detine limita de competenta sa desfasoare demersuri pentru ca proprietarii sa nu se inregistreze cu restante la plata cotelor de intretinere
Cum intelege fiecare presedinte sa isi manifeste demersiurile ,nu se discuta
In situatia in care apreciati "deplasate "demersurile ,putati contacta personal presedintele si in discutie decenta ,sa precizati interesul dvs de achitare a restantelor acumulate
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
Comportamentul presedintei dv. de asociatie tine de bunul-simt si de educatia primara pe care nu le are, chiar daca intre timp, in viata, a acumulat 4 apartamente si un Audi... Asta e! Ghinionul dv.!
Platiti-va restanta si o sa reusiti sa evitati contactul de grad zero cu ea!

Alte discuții în legătură

Cheltuieli la intretinere tela tela Cum se stabilesc cheltuielile pentru administratie in cadrul unei Asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari profita de oamenii care nu cunosc legea romanro romanro Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns :) Am un apartam cu 2 camere intru- un bloc nou, in care nu locuieste nimeni, iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)