avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatiile de proprietari profita de oamenii care nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatiile de proprietari profita de oamenii care nu cunosc legea

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns :)
Am un apartam cu 2 camere intru- un bloc nou, in care nu locuieste nimeni, iar cei de la asociatie mi-au cerut sa platesc servisul liftului, lunar, 20 lei, precum si cheltuielile aferente consumului de pe scara( lumina, caldura...???) inca vreo 25 lei lunar.
Vi se pare corect sa se perceapa aceste cheltuieli la un apartament gol ( in care nu
locuieste nimeni de cand ni s-a dat in folosinta). Si nici nu avem de gand sa ne mutam prea curand, am vrea sa plecam din tara, trebuie sa platesc toti acesti ani niste lucruri de care eu personal nu ma folosesc ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 01:57, 14 Septembrie 2010
Pentru a va edifica asupra aspectelor cu care va confruntati ,trebuie sa parcurgeti atent continutul L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Urmeaza sa constatati ca existenta/traiul in comun in imobile cu mai multe spatii cu destinatia de locuit,obliga pe locatari/proprietari la achitarea de sume aferente,atat pentru proprietatea individuala cat si cota parte indiviza (cai de acces,subsol,casa scarii,terasa,uscatorii,etc)
Intretinerea si reparatia partilor comune va revine ca si proprietar ,conform cotei indivize inscrise in actul de proprietate,chiar daca,nu locuiti efectiv in spatiul cu destinatia de locuinta
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Daca nu locuiti in apartament sunteti scutit de plata electricitatii, gazelor si gunoiului pentru ca aceste facturi se impart, conform HG 1588/2007, pe numar de persoane.
Evident nu aveti de plata nici apa pentru ca nu consumati. Dar pierderile de apa le platiti, daca acestea se impart pe cota-parte indiviza.

In rest, platiti la fel cu ceilalti proprietari care locuiesc in cladire pentru ca restul cheltuielilor se impart pe cota-parte indiviza si nu importa numarul de persoane din apartament sau daca ele locuiesc acolo. Blocul trebuie sa functioneze si sa fie intretinut si reparat chiar si in lipsa dv., nu de alta, dar sa aveti unde veni inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de as. de propietari dora.bolog dora.bolog propietar al anei locuinte dintrun bloc nu locuieste se pune la consumul lunar salubritate,apa an cazul an care sunt pierderi pe scara(nu sta ... (vezi toată discuția)