avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zero persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zero persoane la intretinere

Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:33, 14 Ianuarie 2011
NU ! Trebuie trecut cel putin proprietarul !!!!!!! E treaba lui daca vine sau nu la proprietate !!!
Da, in cazul in care apartamentul nu este locuit mai mult de 15 zile pe luna.
La apartamentul cu pricina nu se vor repartiza acele cheltuieli care se impart pe numar de persoane (evident ca s-ar inmulti cu 0) - electricitate, gaze, gunoi.

In rest se platesc toate celelalte cheltuieli impartite pe cota parte indiviza sau in functie de consumul individual conform cu ce arata apometrele si/sau repartitoarele.
trifan gheorghe a scris:

NU ! Trebuie trecut cel putin proprietarul !!!!!!! E treaba lui daca vine sau nu la proprietate !!!

La intretinere se trec numai persoanele care locuesc in apartament minim 15 zile.
majoritatea cheltuielilor, conform legii 230/2007 si HG 1588/2007 se repartizeaza pe cota indiviza (suprafata utila), pe consumuri contorizate... Cheltuielile ce se repartizeaza pe persoane sunt numai acelea determinate de persoanele care locuiesc in bloc. De exemplu se plateste salubritatea 5,30 lei/persoana asa cum se factureaza de prestator. Daca as trece la plata un apartament unde nu locuieste nimeni cu o persoana in loc de "zero" inseamna ca nu pot sa-l trec pe altul care locuieste efectiv, ca as incasa mai mult decat este factura.
Asa cum de la 4 persoane se scade una cand pleca in vacant si raman 3 persoane, la fel si de la o persoana se scade una si ramane "zero".
Da, dl adriantot are dreptate.
Se pot trece 0 persoane iar pe acel apartament nu se vor opri deloc cheltuielile care erau trecute pe numarul de persoane (gunoi de exemplu).
La intretinere se trec numai persoanele care locuesc in apartament minim 15 zile ?!
Nimic mai neadevarat !!! Legea 230/2007 si HG 1588/2007 prevede ca se scade de la plata intretinerii persoanele care parasesc locuinta mai mult de 15 zile ca o exceptie, nu ca o regula !!!
Totusi, cheltuieli comune cum ar fi, cota parte a fiecarui propietar membru asociat pentru plata salariului administratorului si casierului, dupa caz, cum se stabileste ?
Sau acesta nu participa la plata administratiei?
Cu deosebita consideratie, Trifan

Alte discuții în legătură

Cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit mariaba mariaba Am citit discutiile din forum pe subiect dar doresc totusi o clarificare si baza legala a acesteia pentru situatia urmatoare: Intr-un apartament au locuit 3 ... (vezi toată discuția)
Trebuie trecut obligatoriu o persoana? Tarzan2012 Tarzan2012 Am fost intrebat de o doamna daca stiu cumva daca este obligatoriu sa fie trecuta o persoana la intretinere in bloc chiar daca nu e nimeni in apartament. ... (vezi toată discuția)
Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)