avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zero persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zero persoane la intretinere

Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:33, 14 Ianuarie 2011
Conform legii daca locuiesti 16 zile platesti cheltuielile pe numar de persoane (gaze, electricitate, gunoi, apa necontorizata), daca locuiesti 14 zile ai dreptul sa ceri sa fii scos de la aceste cheltuieli. Nu e nicio exceptie!

Cheltuielile pe cota-parte indiviza se calculeaza in functie de suprafata apartamentului si in acest caz nu importa ca apartamentul nu este locuit deloc sau acolo stau 100 de persoane. Tot atata se plateste.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
elga50, moderator
trifan gheorghe a scris:

La intretinere se trec numai persoanele care locuesc in apartament minim 15 zile ?!
Nimic mai neadevarat !!! Legea 230/2007 si HG 1588/2007 prevede ca se scade de la plata intretinerii persoanele care parasesc locuinta mai mult de 15 zile ca o exceptie, nu ca o regula !!!

Cred ca numai dvs stiti ce ati vrut sa scrieti. Orice proprietar/locatar are dreptul sa solicite scoaterea de la intretinere a persoanelor care nu stau in apartament mai mult de 15 zile pe luna. Asta inseamna ca, daca nu sta nimeni in apartament cel putin 15 zile intr-o luna, atunci pot solicita ca la intretinere sa nu fie trecuta nicio persoana. Nu inseamna ca nu vor plati nimic, s-a subliniat si mai sus faptul ca exista cheltuieli pe suprafata care se datoreaza oricum.

Totusi, cheltuieli comune cum ar fi, cota parte a fiecarui propietar membru asociat pentru plata salariului administratorului si casierului, dupa caz, cum se stabileste ?
Sau acesta nu participa la plata administratiei?

Vad ca pentru a contrazice vehement un aspect v-ati uitat macar putin in legea 230, de ce nu v-ati uitat si la prevederile in aceasta materie?
Art. 43 din norme (HG 1588/2007): "Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominiu aflate în proprietate comună".
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit mariaba mariaba Am citit discutiile din forum pe subiect dar doresc totusi o clarificare si baza legala a acesteia pentru situatia urmatoare: Intr-un apartament au locuit 3 ... (vezi toată discuția)
Trebuie trecut obligatoriu o persoana? Tarzan2012 Tarzan2012 Am fost intrebat de o doamna daca stiu cumva daca este obligatoriu sa fie trecuta o persoana la intretinere in bloc chiar daca nu e nimeni in apartament. ... (vezi toată discuția)
Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)