avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua
as vrea sa va intreb si eu ceva :daca firma la care am lucrat m-a dat in somaj iar dupa 4 luni m-a reangajat dar pe o perioada limitata ce expira acum in 31 octombrie;oare daca nu ii readuc aminte saptamana aceasta si trece o saptamana dupa ce se incheie contractul angajatorul mai poate sa imi reinoiasca contractul de munca nu este tarziu?eu as vrea sa imi prelungeasca contractul de munca nu sa ma deie in somaj
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 28 Octombrie 2010
Trebuie sa vorbiti cu angajatorul inainte de a expira durata c.i.m. pentru prelungire.
CODUL MUNCII: CAPITOLUL VI
Contractul individual de munca pe durata determinata

(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.
Buna ziua si multumesc pt raspuns insa as vrea sa stiu daca imi expira contractul de munca pe perioada determinata poate sa imi incheie altul pe perioada nedeterminata daca ar avea nevoie de mine?si as mai vrea sa stiu ce inseamna ca ,daca contractul individual de munca pe perioada determinata nu se incheie in forma scrisa, se prezuma, conform art. 16 alin. (2) din codul muncii, ca a fost incheiat pe o durata nedeterminata.
Multumesc
1. Angajatorul nu este obligat sa incheie c.i.m. pe durata nedeterminata decat in anumite conditii prevazute de Codul Muncii.
Prin urmare, este lasat la latitudinea angajatorului acest lucru in cazul in care expira durata c.i.m. incheiat pe durata determinata.

2. Art.16 alin.2 din Codul muncii stabileşte o prezumţie relativă, potrivit căreia : „În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)
C.i.m. pe perioada determinata de 2 luni ANY09 ANY09 BUNA SEARA! As dorii o lamurire. In data de 18 ianuarie 2010 am fost angajata la o firma cu sediul in Bucuresti si cu punct de lucru in Alba-Iulia.La data ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contract determinat tiberiu1976 tiberiu1976 buna ziua ...sunt angajat al operei nationale din 1998 cu contract pe perioada determinata si am peste 15 prelungiri la contract din acel moment . intrebarea ... (vezi toată discuția)