avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA - perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA - perioada determinata

Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari in ceea ce priveste salariatii angajati pe perioada determinata:
1. Salariatii angajati cu contract de munca pe perioada determinata au dreptul la somaj?
2. Salariatii angajati pe perioada determinata au dreptul sa beneficeze de concediu, chiar daca contractul de munca este incheiat pt. o perioada mica de timp ( aici ma refer la o perioada de la 2 luni pana la 4)?
3. Angajatorul de cate ori poate sa prelungeasca pe perioada determinata contractul de munca a unui salariat?
4. Un salariat cu contract de munca incheiat pe perioada determinata poate fi dat afara oricand chiar daca contractul de munca nu a expirat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 28 August 2012
1. la expirarea duratei pentru care a fost incheiat c.i.m. pe durata determinata, fostul salariat poate beneficia de somaj daca indeplineste conditiile prevazute de lege.
Temeiul de drept al incetarii c.i.m., art.56 alin.1 lit.i C.mun., da dreptul fostului salariat sa beneficieze de somaj.

2. Dreptul la CO este garantat indiferent de durata contractului individual de munca , nedeterminata sau determinata.

3. Potrivit art.82 alin.3 C.mun., contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Asadar, textul de lege nu mai limiteaza numarul de prelungiri a duratei c.i.m. .. prelungirea se poate face de nenumarate ori inauntrul termenului maxim pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m., 36 de luni.

4. Incetarea unui c.i.m. incheiat pe durata determinata poate inceta si inainte de expirarea duratei pentru care a fost incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe periopada determinata anca78scr anca78scr De cate ori poate un angajator sa-ti prelungeasca contractul de munca pe perioada determinata? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)