avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA R.O.I
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

R.O.I

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de R.O.I si sper sa gasesc aici o explicatie.
O SC din RO platitoare de TVA intentioneaza sa cumpere un mic utilaj dintr-o tara UE. In aceasta situatie trebuie sa se inscrie in R.O.I sau daca nu se inscrie va plati utilajul inclusiv TVA?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:28, 28 Octombrie 2010
Amenda cuprinsa intre 1000 si 5000 lei (Codul de Procedura Fiscala art. 219^2).
Din ce am inteles eu, daca firma din RO nu este inscrisa in R.O.I. nu are un cod valid de TVA. In aceasta situatie firma din UE ar urma sa ne factureze si sa platim cu TVA. Atunci mai este considerata achizitie intracomunitara? Mai trebuie sa platim amenda daca tot ne factureaza cu TVA? Intreb acest lucru deoarece acum am avea ocazia sa cumparam acel mic utilaj si daca asteptam pana ne inscriem in ROI s-ar putea sa nu mai gasim utilajul respectiv.

Va multumesc
Inscrierea in ROI dureaza maxim 5 zile la Adm,Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitie activ de la o firma din ue- firma din ro nu este platitoare de tva ga-ga ga-ga buna ! va rog sa ma lamuriti in cazul unei firme cu o cifra de afaceri pana la 35000 de eur si care nu este inregistrata ca si platitoare de tva, cum se ... (vezi toată discuția)